Η Νικόλ μας προκαλεί να φτιάξουμε για την Καθαρή Δευτέρα τα ωραιότερα χαλβαδοπιτάκια σοκολάτας και να εντυπωσιάσουμε τους καλεσμένους μας!

Νηστίσιμα χαλβαδοπιτάκια σοκολάτας με φύλλο κρούστας

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 400 γρ. χαλβά σοκολάτας
  • 150 γρ.καρύδια χοντροκομμένα
  • Χυμό από 1/2 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κουτ.σούπας σιρόπι σοκολάτας(έτοιμο)
  • Μισή κούπα σταφίδες ξανθές
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • Ηλιέλαιο για το λάδωμα των φύλλων
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Νηστίσιμα χαλβαδοπιτάκια σοκολάτας με φύλλο κρούστας

 Εκτέλεση:

Βγάζουμε το φύλλο κρούστας από το ψυγείο το ανοίγουμε στον πάγκο εργασίας και τον κόβουμε στη μέση. Τα δύο κομμένα κομμάτια τα κόβουμε ξανά στη μέση. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα να μη ξεραθούν.

Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τον χαλβά σοκολάτας  σε ψιλά κομμάτια και προσθέτουμε όλα τα υλικά της γέμισης ανακατεύοντας πολύ απαλά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Παίρνουνε ένα φύλλο κρούστας το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας με την μακρόστενη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.Αλείφουμε  ηλιέλαιο με ένα πινελάκι και τοποθετούμε το επόμενο φύλλο ακριβώς από πάνω. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τρία φύλλα.

Στη συνέχεια παίρνουμε γέμιση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι οριζόντια στην κάτω πλευρά των φύλλων. Έπειτα διπλώνουμε τις δύο πλαινές άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τυλίγουμε ένα σφιχτό ρολλάκι .Το τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μεχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.

Με ένα πινελάκι αλείφουμε την επιφάνεια από τα ρολλάκια με λίγο ηλιέλαιο. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ανάλογα τον φούρνο και μέχρι να ροδίσουν.

Όταν κρυώσουν κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη!

Καλή επιτυχία και καλή Αποκριά!

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.