5 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υπογραμμίζει το πόσο βασιζόμαστε όλοι στη φύση και στην υγεία του πλανήτη μας.

Η ποιότητα του νερού που πίνουμε, τα τρόφιμα που τρώμε και ο αέρας που αναπνέουμε, όλα εξαρτώνται από τη προστασία του φυσικού κόσμου.

Αλλά το περιβάλλον αντιμετωπίζει πρωτοφανείς κινδύνους, οι οποίοι προκαλούνται από την ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ένα εκατομμύριο είδη απειλούνται με εξαφάνιση.  Οι ωκεανοί είναι υπό πίεση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση αφαιρεί επτά εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο και καταστρέφει την ανάπτυξη των παιδιών.  Πολλοί ατμοσφαιρικοί ρύποι προκαλούν επίσης την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Και η κλιματική αλλαγή είναι μια υπαρξιακή απειλή. Πηγή

Τι κάνουμε σε όλη αυτή την καταστροφή που συμβάινει γύρω μας;!

Εμείς ξεκινήσαμε να διαβάζουμε βιβλία που μιλούν για την προστασία του περιβάλλοντος, ώστε να μάθουμε  τον σωστό τρόπο  να βοηθήσουμε τον πλανήτη μας!

Διαβάζω στα παιδιά μου βιβλία που μας δείχνουν με απλά παραδείγματα πως μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον.

vivlia-prostasias-perivallontos

Έχουμε ξεκινήσει καιρό τώρα και διαβάζουμε μαζί με τα παιδιά μου βιβλία για την προστασία του περιβάλλοντος. Αφού διαβάσαμε τα βιβλία που θα δείτε παρακάτω, αγοράσαμε ένα κάδο μπλε κι εκεί βάζουμε πλέον όλα τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια. Όπως είπε και ο Νίκος μου: ¨όλα τα πράγματα έχουν μια δεύτερη ζωή, έτσι μας λέει ο δάσκαλος¨!

-Μπράβο  στους δασκάλους των παιδιών μας που δείχνουν τέτοια παραδείγματα!

Τα βιβλία που θα δείτε είναι για παιδιά ηλικίας 4 χρονών έως και 99!

Τα συγκεκριμένα βιβλία τα ξεχώρισα γιατί μας δείχνουν απλά παραδείγματα μέσα από την καθημερινότητα, που θα μας βοηθήσουν να ευαισθητοποιηθούμε και να συνεργαστούμε όλοι μαζί για να σωθεί ο πλανήτης μας.

1. Μια θάλασσα πλαστικά από εκδόσεις Διόπτρα

mia-thalassa-plastika

Όταν μια βροχή από πλαστικά καλαμάκια διέκοψε το μάθημα στην τάξη του βυθού, οι ψαρομαθητές τρόμαξαν! Τότε ο κύριος Χταπόδης τους παρότρυνε να μαζέψουν τα καλαμάκια και να βγουν στη στεριά για να ζητήσουν βοήθεια.
Στον δρόμο τους συνάντησαν έναν ιππόκαμπο που είχε τυλιγμένη στην ουρά του μια μπατονέτα, μια χελώνα που είχε μπλεχτεί σε ένα δίχτυ, ένα δελφίνι που είχε καταπιεί σκουπίδια και άλλα ζωάκια που δυσκολεύονταν να κολυμπήσουν.
Όλα φαίνονταν να τα έχουν χαμένα… Ήταν τόσο πολλά τα σκουπίδια στη θάλασσα, που ακόμα και τα παιδιά δεν ήξεραν τι να κάνουν… Ο κύριος Χταπόδης όμως τα είχε σκεφτεί όλα! Ένα βιβλίο για την προστασία του πλανήτη και την αξία της συνεργασίας για έναν κοινό σκοπό.

Συγγραφέας: Κατρίνα Τσάνταλη
Εικονογράφος: Μαρία Παγκάλου
Για παιδιά ηλικίας: 4+

 

2. Σώσε τον πλανήτη από εκδόσεις Μεταίχμιο

swse-ton-planhth

Μετά από ένα πάρτι γενεθλίων, μια παρέα παιδιά κοιτούν γύρω τους και βλέπουν σωρούς σκουπιδιών, από απομεινάρια φαγητού μέχρι χαρτί περιτυλίγματος, σκασμένα μπαλόνια και πλαστικά πιάτα. Τι θα γίνουν όλα αυτά τα απορρίμματα; Μιλώντας με τους δασκάλους τους και με ανθρώπους της γειτονιάς, τα παιδιά μαθαίνουν για τον «πράσινο τρόπο ζωής». Ανακαλύπτουν ότι μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμβάλουν στην προστασία του πλανήτη. Ένα βιβλίο γεμάτο πληροφορίες για το περιβάλλον, τον αντίκτυπο που έχουν οι καθημερινές μας συνήθειες σε αυτό, την επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιηθούμε, αλλά και πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε να σωθεί η Γη μας! Τα κουτάκια με τον τίτλο ΣΤΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ! προσφέρουν στους μικρούς αναγνώστες τροφή για σκέψη και τα κουτάκια με τον τίτλο ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ! δίνουν συμβουλές για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια να σωθεί η Γη μας.

Για παιδιά ηλικίας: 4+

 

3. Που πάνε όλα αυτά; Από εκδόσεις Διόπτρα

pou-pane-ola-ayta

Από τα απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια, ανακαλύψτε πού πηγαίνουν, πώς επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα. Ένα βιβλίο γεμάτο με πολλές συναρπαστικές ιδέες που δείχνουν πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον. Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας σε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε!

Για παιδιά ηλικίας 7+

4. Οικολογία, σειρά 40 από εκδόσεις Μίνωας

Oikologia

Σε αυτό το βιβλίο θα μάθετε για όλα τα μεγάλα οικολογικά προβλήματα: υπερθέρμανση του πλανήτη, εξαφάνιση της βιοποικιλότητας, ρύπανση των ωκεανών, κλιματική αλλαγή. Συγγραφείς, φιλόσοφοι, επιστήμονες, αγρότες μάχονται για να σώσουν τη φύση και να διατηρήσουν την ελπίδα για έναν βιώσιμο κόσμο. Ποιος αποτελεί πρότυπο για σένα; Πώς θα ακολουθήσεις το παράδειγμά του;

Για ηλικίες από 8 έως 99 ετών!

Δείτε όλη την σειρά 40 εδώ

+1 Πλανήτης SOS

Πλανήτης SOSΤο νέο βιβλίο από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος

22 σύγχρονα τέρατα που απειλούν το περιβάλλον μας

Ένα ευφάνταστο παιδικό βιβλίο που παρουσιάζει τις περιβαλλοντικές απειλές ως μυθικά τέρατα, μας εξηγεί γιατί και με ποιους τρόπους μας απειλούν και μας προτείνει τους τρόπους αντιμετώπισής τους.

Ο Πλανήτης SOS είναι ένας από τους πλέον πρωτότυπους παιδικούς τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει πάνω στη θεματική της προστασίας του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ένα απαραίτητο βιβλίο για κάθε σύγχρονη σχολική και παιδική βιβλιοθήκη.

Από τον Ατμοσφαιροδράκο που προκαλεί την υπερθέρμανση του πλανήτη μέχρι τον Νεφόσαυρο που ρυπαίνει τον αέρα, οι μικροί αναγνώστες μαθαίνουν πως τα αληθινά τέρατα του περιβάλλοντος είναι παντού, ανακαλύπτουν πώς επιβιώνουν, μαθαίνουν τις αδυναμίες τους και ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη διάσωση του πλανήτη.

Ένα εντυπωσιακά εικονογραφημένο βιβλίο που μας προτρέπει να δράσουμε για την προστασία του περιβάλλοντος. Χρήσιμο για παιδιά κάθε ηλικίας που θέλουν να κάνουν τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Περιέχει γλωσσάρι, πηγές και ευρετήριο.

Συγγραφέας: Marie G. Rohde Εικονογράφηση:Marie G. Rohde

Μετάφραση:Αυγή Δαφερέρα

Για ηλικίες από 5 έως 105 ετών!

 

Τα βιβλία μας δείχνουν τον δρόμο για την προστασία του πλανήτη μας, οι πράξεις μας είναι αυτές που θα τον βοηθήσουν να σωθεί! #WorldEnvironmentDay

Mama’ Sou

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.