Η Καθαρή Δευτέρα πλησιάζει και η Νικόλ μας δείχνει μια συνταγή για γιουβέτσι με γαρίδες που θα γλείφουμε λέει τα δάχτυλά μας.

Δοκιμάστε την και πείτε μας τις εντυπώσεις σας!

Γιουβέτσι με γαρίδες

Υλικά:

700 γρ. γαρίδες, 200 γρ.κριθαράκι χοντρό, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα, μισό φινόκιο ψιλοκομμένο, 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, 1 κουτ.γλ.μαραθόσπορο σε σκόνη, 1 ποτήρι του κρασιού ούζο, ζωμό λαχανικών ή νερό,1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας, 1 κούπα ντομάτα κονκασέ, αλάτι,πιπέρι

 

Για το ζωμό γαρίδας (μπισκ):

Τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες, 2 καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 1 πράσο χοντροκομμένο, 1/2 ματσάκι σέλινο χοντροκομμένο,ελαιόλαδο, 1 ποτήρι του κρασιού ούζο,αλάτι

 

Για τις γαρίδες:

Όταν τις καθαρίσουμε από τα κελύφη και τα έντερα τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λιγο ελαιόλαδο μόνο για 1 λεπτό και τις αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένες μέχρι την ώρα που θα τις χρησιμοποιήσουμε.

 

Εκτέλεση:

Για την μπισκ (ζωμός γαρίδας)

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πολύ καλά τα κελύφη και τα κεφάλια από τις γαρίδες περίπου 5 λεπτά . Στη συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε πολύ καλά. Σβήνουμε με το ούζο και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε ζωμό λαχανικών ή νερό και βράζουμε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια σουρώνουμε για να πάρουμε τον ζωμό. Τα κελύφη τα πιέζουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να βγει το ζουμί.

Γιουβέτσι με γαρίδες

Για τη σάλτσα:

Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο με το φινόκιο,την πιπεριά Φλωρίνης και το μαραθόσπορο.Όταν σοταριστούν προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ και αφού ζεσταθεί καλά σβήνουμε με ούζο.

Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε 1 φλυτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να  βράσει  για 5 λεπτά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι  και  στη συνέχεια ρίχνουμε τη σάλτσα και τον ζωμό γαρίδας που φτιάξαμε (να υπολογίσουμε 1,5 λίτρο ζωμό) σε μια γάστρα και τη βάζουμε στο φούρνο. Όταν ζεσταθεί ο ζωμός προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να ψηθεί αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλάτι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για είκοσι λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες ανακατεύουμε με προσοχή και ψήνουμε μόνο για 2-3 λεπτά τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Το κριθαράκι φροντίζουμε να είναι al dente όταν το βγάλουμε από τον φούρνο έτσι ώστε να μη λασπώσει !

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.