Το έχετε συζητήσει, σταματήσατε την αντισύλληψη και είστε έτοιμοι να αρχίσετε να προσπαθείτε για να μείνετε έγκυος. Αλλά το σώμα σας δεν ανταποκρίνεται πάντα γρήγορα, γι ‘αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι για το πώς να προετοιμαστείτε και να παραμείνετε υγιείς, για να συλλάβετε φυσιολογικά. Πριν το αφήσετε στην τύχη, βρείτε εδώ μερικές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυες γρήγορα!

Πώς να μείνετε έγκυος γρήγορα:

Για να αυξήσετε πραγματικά τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος γρήγορα, σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας. Εδώ είναι οι συμβουλές που οι ειδικοί θέλουν να γνωρίζετε:

Κάπνισμα στην εγκυμοσύνη

Σταματήστε το κάπνισμα. Δεν χρειάζεται να σας πούμε ότι τα τσιγάρα σας γεμίζουν με επιβλαβείς χημικές ουσίες οι οποίες μπορούν να επηρεάσουν και εσάς και τη γονιμότητα του συντρόφου σας. Κόψτε το τσιγάρο και η υγεία σας θα σας ευχαριστήσει γι ‘αυτό.

Αλκοόλ

Μειώστε την ποσότητας αλκοόλ που καταναλώνετε ή σταματήστε να πίνετε αλκοόλ εντελώς. Τα αλκοολούχα ποτά μπορεί να επηρεάσουν όχι μόνο τη γονιμότητά σας, αλλά και του συντρόφου σας.

Capuccino Latte

Μειώστε τους καφέδες και την πρόσληψη καφεΐνης, καθώς αυτό μπορεί επίσης να επιβραδύνει τη σύλληψη. Δοκιμάστε το τσάι βοτάνων προς το παρόν.

Πάρτε ένα συμπλήρωμα φολικού οξέος (400 μικρογραμμάρια την ημέρα έως την 12η  εβδομάδα κύησης) ή μια προγεννητική βιταμίνη που περιλαμβάνει φολικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη του εμβρύου.

Κάντε συχνά σεξ χωρίς προφυλάξεις. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι ο σύντροφος σας γυμνάζεται. Τώρα δεν είναι ανάγκη να τον ωθήσετε να προπονηθεί για Μαραθώνιο, αλλά αρκετές μελέτες σε υπέρβαρους ή παχύσαρκους άνδρες έχουν δείξει ότι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων αυξήθηκε όταν έχασαν το περιττό βάρος.

Πώς να μείνετε έγκυος γρήγορα! Οι Top Συμβουλές που πρέπει να ξέρετε

Πόσο διαρκεί συνήθως η προσπάθεια για να μείνεις έγκυος;

Τις περισσότερες φορές που ένα υγιές ζευγάρι κάνει συχνά σεξ χωρίς προφύλαξη, θα μείνει έγκυος μέσα σε ένα χρόνο. Μια μελέτη μεγάλης κλινικής έδειξε ότι το 38% έμεινε έγκυος μετά από ένα μήνα, αλλά αυξήθηκε σε σχεδόν 70% μετά από τρεις μήνες, 81% μετά από έξι μήνες και 92% μετά από 12 μήνες.

Έτσι, για εκείνους από σας που είστε γύρω στα 30 ή νεότεροι, είναι συνήθες να προσπαθήσετε για ένα χρόνο πριν από οποιαδήποτε πιθανή σύλληψη. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι από τεχνικής απόψεως, έχετε μόνο 1 στις 5 πιθανότητες να συλλάβετε κάθε μήνα, έτσι η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο χρόνο θα πάρει η διαδικασία, ακόμα κι αν παρακολουθείτε στενά τον κύκλο της ωορρηξίας.

Εάν είστε άνω των 35 ετών και δεν είστε έγκυος μετά από 6 μήνες προσπάθειας, ίσως αξίζει να επισκεφτείτε το γιατρό σας και να εξετάσετε επιλογές θεραπείας της γονιμότητας.

Πώς να συγχρονίσετε το σχεδιασμό της σύλληψης με τον κύκλο ωορρηξίας σας

Οι γυναίκες είναι γόνιμες μόνο για λίγες μέρες κάθε μήνα, οπότε το να ξέρεις ότι κάνεις σεξ τις σωστές μέρες θα βελτιώσει σίγουρα τις πιθανότητές να μείνεις έγκυος.

Δοκιμάσατε τον υπολογισμό ωορρηξίας μας; Απλά τοποθετήστε την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου και το μήκος του κύκλου σας και θα σας δείξει τις γόνιμες μέρες για να δοκιμάσετε και να συλλάβετε κάθε μήνα. Αξίζει επίσης να αγοράσετε ένα κιτ ωορρηξίας, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την γονιμότητάς σας και να αυξήσετε τις πιθανότητές σας.

Συμβουλές για το σεξ για μεγιστοποίηση της πιθανότητας  σύλληψης

• Μη χρησιμοποιείτε λιπαντικό, αν και είναι πιο άνετο, μερικά λιπαντικά δεν είναι φιλικά προς το σπέρμα και θα μπορούσαν να καταστρέψουν το σπέρμα πριν φτάσει στο ωάριο.

• Μην κάνετε τίποτα που θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος μετά το σεξ. Για παράδειγμα, έντονη άσκηση ή ένα ζεστό μπάνιο. Το σπέρμα αρχίζει να χάνει την κινητικότητα και τη βιωσιμότητά του, όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

• Διαβάστε τον οδηγό μας για τις καλύτερες στάσεις για να μείνεις έγκυος.

Πώς να ενισχύσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του φυσικά

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων έχει συχνά συνδεθεί με παράγοντες όπως έλλειψη ψευδαργύρου ή έλλειψη βιταμινών. Έτσι, το να κάνετε κάποιες αλλαγές στη διατροφή του μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε τα σπερματοζωάρια.

Το βάρος μου επηρεάζει την εγκυμοσύνη μου;

Το βάρος σας δεν μπορεί να παίξει μόνο ρόλο στο πόσο γρήγορα θα μείνετε έγκυος, αλλά μπορεί να επηρεάσει τη συχνότητα της ωορρηξίας και μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δείτε το δείκτη μάζας σώματος σας τοποθετώντας το ύψος και το βάρος σας σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή BMI. Εάν τα αποτελέσματα δείχνουν ότι είστε υπέρβαρη ή λιπόβαρη, ο θεράπων ιατρός σας μπορεί να σας παραπέμψει σε έναν διαιτολόγο ή να σας συστήσει ένα πρόγραμμα άσκησης που θα σας βοηθήσει να φτάσετε στον ιδανικό BMI και να αποκτήσει το σώμα σας την καλύτερη φυσική κατάσταση για να μείνετε έγκυος γρήγορα.

Ποιες τροφές σας βοηθούν να μείνετε έγκυος;

Η διατροφή δεν είναι μόνο σημαντική για την υγεία, αλλά μπορεί και να επηρεάσει τη γονιμότητά σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπεριλάβει ορισμένες υγιεινές τρόφές στη διατροφή σας και θα εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας είναι έτοιμο και δεν έχει έλλειψη σε βιταμίνες και κάποιο από τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανάπτυξη του μωρού.

Σας προτείνουμε:

  • Σπανάκι
  • Μπανάνες
  • Αυγά
  • Δημητριακά
  • Φασόλια, φακές
  • Ξηροί καρποί

Το σπανάκι είναι ένα φυλλώδες πράσινο λαχανικό – το κλειδί για την υγιή παραγωγή ωαρίων και σπέρματος καθώς περιέχει ψευδάργυρο. Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και τα αυγά και τα  δημητριακά σας βοηθούν να αποκτήσετε βιταμίνη D. Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συσχετιστεί με αυξημένα ποσοστά στειρότητας. Τέλος, τα φασόλια, οι φακές και οι ξηροί καρποί είναι γνωστό πως ενισχύουν τη γονιμότητα καθώς είναι γεμάτοι από φυτική πρωτεΐνη!

Ρίξτε μια ματιά σε superfoods γονιμότητας για πολλές περισσότερες ιδέες.

Στάσεις που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Στάσεις που θα σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος

Το Kama Sutra δεν εγγυάται την εγκυμοσύνη, αλλά αν προσπαθείτε να συλλάβετε, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να κάνετε αυτές τις στάσεις τις νέες αγαπημένες σας … Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε τις στάσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος – και γρήγορα!

Πότε πρέπει να ζητήσετε ιατρική συμβουλή

Εάν έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος προσπάθειας και δεν έχετε μείνει έγκυος, επισκεφτείτε το γυναικολόγο σας. Θα είναι σε θέση να σας παραπέμψει σε ειδικούς που θα εκτελέσουν μια σειρά εξετάσεων γονιμότητας για να διαπιστώσουν εάν υπάρχει ένας υποκείμενος ιατρικός λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να συλλάβετε.

Καλή τύχη! Και για περισσότερες συμβουλές για το πώς να μείνετε έγκυος, ρίξτε μια ματιά στην ενότητα Γονιμότητα.

Οι παραπάνω οδηγίες δεν αποτελούν κανόνα. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές/ενημερωτικές, δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσεις τις συμβουλές του γιατρού σου!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.