Αρχική Υπολογισμός Ωορρηξίας και Γονιμότητας

Υπολογισμός Ωορρηξίας και Γονιμότητας

Γνωρίζετε πότε έχετε ωορρηξία; Πότε και ποιές είναι οι γόνιμες μέρες σας;

Χρησιμοποιήστε το εργαλείο μας για να μάθετε πότε έχετε ωορρηξία και ποιες είναι οι γόνιμες μέρες σας, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες για σύλληψη.

Ακόμα, μάθετε την πιθανή ημερομηνία τοκετού, σε περίπτωση που μείνετε έγκυος στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Ο υπολογισμός γόνιμων ημερών βοηθάει μια γυναίκα που επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, να μάθει την ημερομηνία της ωορρηξίας της που καθορίζει τη γόνιμη περίοδο της. Οι σεξουαλικές επαφές κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, 3 μέρες πριν και μετά την ωορρηξία, μπορεί να οδηγήσουν σε γονιμοποίηση.

Οδηγίες χρήσης του εργαλείου: Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να μάθετε πότε έχετε ωορρηξία, είναι να συμπληρώσετε σωστά την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου, τον αριθμό των ημερών του κύκλου σας και να πατήσετε το κουμπί «Υπολογισμός». Βρείτε στο τέλος του άρθρου συμβουλές για να κάνετε τεστ ωορρηξίας μόνη σας, που είναι και η πιο αξιόπιστη μέθοδος, με 99% ποσοστό επιτυχίας.

Μάθετε τις γόνιμες μέρες σας

Εισάγετε την ημερομηνία της τελευταίας σας περιόδου, για να υπολογίσετε την ωορρηξία σας και το διάστημα υψηλής γονιμότητας.

Ποια ήταν η πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου:

Από πόσες ημέρες αποτελείται ο κύκλος σας:

Υπολογισμός Ωορρηξίας

Η επόμενη ωορρηξία σας είναι κατ' εκτίμηση στις

Υπολογισμός Γόνιμων Ημερών

Οι γόνιμες μέρες σας είναι:
(Διάστημα υψηλής γονιμότητας)

Από:


Εώς:


Εάν, μείνετε έγκυος κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, η εκτιμώμενη ημερομηνία τοκετού (ΠΗΤ) είναι:

Υπολογισμός Ωορρηξίας και Γονιμότητας

Λίγα λόγια για την Ωορρηξία και τις γόνιμες μέρες

Ωορρηξία είναι, η διαδικασία κατά τον κύκλο της γυναίκας όπου ένα ώριμο ωάριο απελευθερώνεται από το ωοθυλάκιο και κατευθύνεται προς τις σάλπιγγες μιας γυναίκας.

Αυτή η διαδικασία ελέγχεται από τον εγκέφαλο μέσω της απελευθέρωσης της ωχρινοτρόπου ορμόνης (LH) και της ωοθυλακιοτρόπου ορμόνης (FSH).

Εάν, το ωάριο γονιμοποιηθεί από το σπέρμα εντός 12-24 ωρών, τότε επιτυγχάνεται η εγκυμοσύνη.

Όμως οι γόνιμες μέρες (και όχι μέρα), όπου συμβαίνει η ωορρηξία δεν είναι σταθερή σε κάθε κύκλο, και λόγω του ότι τα σπερματοζωάρια μπορούν να επιβιώσουν μέχρι 2-3 μέρες μέσα στο σώμα της γυναίκας, η εγκυμοσύνη μπορεί να επιτευχθεί, εάν υπάρχει σεξουαλική επαφή ακόμα και λίγες μέρες πριν την ωορρηξία.

Για αυτό καλό θα είναι ο υπολογισμός των γόνιμων ημερών και της ωορρηξίας, να μην χρησιμοποιούνται ως μέθοδος αντισύλληψης.

Ο μέσος χρόνος της ωορρηξίας είναι 14 ημέρες πριν από την πρώτη ημέρα της επόμενης περιόδου.

Ωστόσο, η ημέρα της ωορρηξίας μπορεί να διαφέρει μεταξύ των γυναικών. Ως εκ τούτου, η διάρκεια του κύκλου από μόνη της δεν αποτελεί αξιόπιστο δείκτη της ημέρας της ωορρηξίας σας.

Ένα τεστ ωορρηξίας είναι η πιο αξιόπιστη μέθοδος, με ποσοστό επιτυχίας 99% και μπορείτε να το προμηθευτείτε χωρίς ιατρική συνταγή.

Βρείτε Τεστ Ωορρηξίας

εδώ και εδώ

Πραγματοποιώντας ένα τεστ ωορρηξίας βρίσκετε το αποτέλεσμα της μέτρησης του επιπέδου της LH στα ούρα. Μια απότομη αύξηση του επιπέδου της LH ή ένα «θετικό» αποτέλεσμα του τεστ δείχνει την έναρξη της ωορρηξίας, όπου και αυξάνονται οι πιθανότητες γονιμοποίησης, εντός των επόμενων 3 ημερών.

Σημείωση: Ο Υπολογιστής ωορρηξίας υπολογίζει την ημερομηνία της ωορρηξίας και την έναρξη και λήξη των γόνιμων ημερών, καθώς και την πιθανή ημερομηνία τοκετού, αν η εγκυμοσύνη βασίζεται σε φυσιολογικούς βιολογικούς κύκλους. Δεν συνιστάται να αποφύγετε την εγκυμοσύνη, με βάση τον παραπάνω υπολογισμό της ωορρηξίας και δεν έχει σχεδιαστεί ή προορίζεται να χρησιμεύσει ως ιατρική συμβουλή.

Διαβάστε επίσης:

Άλλα χρήσιμα εργαλεία:

Σχετικά Άρθρα

Sou1
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

Πρόσφατα Άρθρα

Προτεινόμενα Άρθρα

Αίτηση ΕΣΠΑ παιδικοί σταθμοί 2017-2018

ΕΕΤΑΑ: ΕΣΠΑ Παιδικοί Σταθμοί 2021-2022 – Άνοιξε η αίτηση στο ΕΕΤΑΑ

Άνοιξε η αίτηση και εκδόθηκε η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2021 – 2022. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά απο 19 Ιουλίου...
Κουτί πρώτων βοηθειών για μωρά

Τι να περιέχει το Κουτί Πρώτων Βοηθειών για Μωρά στις Διακοπές (και όχι μόνο)

Λίστα: Ετοιμάζοντας ένα κουτί πρώτων βοηθειών για τα μωρά. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα σας χρειαστεί, αλλά τα παρακάτω είναι τα απαραίτητα που πρέπει να...
antiliako gia paidia facebook

Ποιο είναι το Καλύτερο Αντηλιακό για Παιδιά και Μωρά

Έφτασε το καλοκαίρι και η ώρα για τις διακοπές και τα καλοκαιρινά σας μπάνια με το μωρό ή το παιδί σας. Όμως πριν εξορμήσετε...
kalokairinoi kindinoi gia mora fb

Οι Κίνδυνοι για τα Μωρά κατά τους Καλοκαιρινούς Μήνες και πως να τους αντιμετωπίσετε

Σιγουρευτείτε ότι είστε έτοιμοι για το καλοκαίρι και διαβάστε παρακάτω 9 καλοκαιρινούς κίνδυνους  για μωρά που θα σας ξαφνιάσουν.   Ήλιος και αντηλιακό Αν και λογικά θα...
Ασφάλεια Μωρού Κατά Τους Καλοκαιρινούς Μήνες

Πώς να κρατήσετε το Μωρό σας Ασφαλή κατά τους Καλοκαιρινούς Μήνες

Δείτε τον ολοκληρωμένο οδηγό μας για να κρατήσετε το μωρό σας ασφαλή στον ήλιο το καλοκαίρι και τρόπους προστασίας. Ασφάλεια Μωρού Κατά Τους Καλοκαιρινούς Μήνες Πριν...
Επίδομα Παιδιού - ΟΠΕΚΑ - Επίδομα Τέκνων - Έντυπο Α21

ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού 2021 – Επίδομα τέκνων – Έντυπο Α21: Η υποβολή των...

Επίδομα τέκνων 2021 – Επίδομα παιδιού 2021 – ΟΠΕΚΑ – Α21 – Τελευταία νέα  Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού, παρ’όλο που δεν έχουν υποβάλλει τη...