Πως να μείνω έγκυος γρήγορα
Πως να μείνω έγκυος γρήγορα; Συμβουλές για να αυξήσεις τη γονιμότητα σου

Σήμερα υπάρχει πλήρης μόρφωση και ενημέρωση για το πως να μην μείνεις έγκυος αλλά υπάρχει λίγη έως καθόλου για το πως να πετύχεις την σύλληψη. Εδώ θα δούμε πως μπορείς να πετύχεις το πολυπόθητο στόχο και να μείνεις έγκυος γρήγορα.

 1. Επιμορφώσου πάνω στο θέμα

Χρειάζεται ένα σπερματοζωάριο και ένα ωάριο, μπορεί να είναι το ευρέος γνωστό αλλά μέχρι το 1784 η όλη διαδικασία ήταν ένα μυστήριο. Ένας Καθολικός ιερέας, βιολόγος και φυσιολόγος ο Lazzaro Spallanzani, βρήκε πως η ένωση του σπερματοζωαρίου με το ωάριο δημιουργεί την ζωή, κανείς μέχρι τότε  δεν ήξερε από πού προέρχονταν τα μωρά.

 1. Βασικά σημεία

Υπάρχει 25% πιθανότητα αυτό το μήνα.

Με κάθε εμμηνορροϊκό κύκλο, μια γυναίκα έχει 25% πιθανότητα να μείνει έγκυος αν έχει σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη, τακτική ωορρηξία και αρκετή ποσότητα σπέρματος από τον άντρα θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες για να το πετύχετε, αλλά, εν τω μεταξύ, απολαύσετε την διαδικασία.

Η 14η μέρα μπορεί να μην είναι η μαγική μέρα για την σύλληψη.

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η ωορρηξία και οι καλύτερες πιθανότητες για εγκυμοσύνη εμφανίζονται την 14η ημέρα, μετά την πρώτη ημέρα της τελευταίας σας περιόδου. Ωστόσο, το δικό σας μήκος εμμηνορροϊκού κύκλου μπορεί ​​ποικίλλει καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής σας, οπότε μην κολλήσετε στον αριθμό 14.

Επιπλέον, οι γόνιμες μέρες σας τελειώνουν την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας και οι καλύτερες ημέρες για σεξουαλική επαφή είναι οι 4 -5 ημέρες πριν και κατά την ημέρα της ωορρηξίας. Δείτε τον Υπολογιστή Ωορηξίας για να μάθετε ποιές είναι οι γόνιμες μέρες σας.

Σεξ πριν από την ωορρηξία κάνει την εγκυμοσύνη πιο πιθανή.

Μόλις ένα ωάριο φύγει από την ωοθήκη, πρέπει να γονιμοποιηθεί μέσα σε 12 έως 24 ώρες ή θα είναι πολύ αργά. Δεδομένου ότι είναι σχεδόν αδύνατο να γνωρίζετε την ακριβή ώρα της ωοθυλακιορρηξίας, η γονιμοποίηση μπορεί να είναι πιο πιθανή εάν υπάρχουν ήδη μερικοί «κολυμβητές» εκεί, περιμένοντας τη κατάλληλη στιγμή. Το σπέρμα ζει 48 ώρες μέσα στο γυναικείο σώμα, που ξέρεις μπορεί να γίνει η γονιμοποίηση!

Όσο πιο υγιείς είστε και οι δύο, τόσο πιο εύκολη θα είναι και η σύλληψη.

Η βέλτιστη κατάσταση στην υγεία των δύο γονιών βοηθάει την σύλληψη να γίνεται πιο γρήγορα. Αποκτήστε μια καλή φυσική κατάσταση πριν προσπαθήσετε την σύλληψη του μωρού βάζοντάς σας σε δίαιτα πλούσια σε φολλικά οξέα (φυλλώδη πράσινα, σπανάκι, λάχανο, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών,) για να εξασφαλιστεί ότι ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα του μωρού που θα δημιουργηθούν στις επόμενες μέρες ξεκινούν με τον υγιέστερο και καλύτερο πιθανό τρόπο.

Να πίνετε πολύ νερό και να τρώτε τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, ασβέστιο και βιταμίνες.

 1. Προγραμματίστε Check up

Το check up πριν μείνεις έγκυος είναι ζωτικής σημασίας, ειδικά αν υπάρχουν θέματα υγείας που μπορούν να επιλυθούν είναι πάντα προτιμότερο να γίνει πριν την εγκυμοσύνη. Προγραμματίστε μια επίσκεψη σε γιατρούς ώστε να βρείτε και διορθώσετε όλα τα προβλήματα που πιθανός έχετε πριν την εγκυμοσύνη.

Ξεκινήστε να παίρνετε βιταμίνες φολλικού οξέος 1-2 μήνες πριν μείνετε έγκυος.

 1. Πάρτε φολικό οξύ

Συνιστάται ημερήσια δόση 400 mcg φολικού οξέος για τη μείωση του κινδύνου ελαττωμάτων του εμβρυϊκού νευρικού σωλήνα (NTD) και άλλων δυσμορφιών. Ιδανικά, θα πρέπει να ληφθεί τουλάχιστον 1-2 μήνες πριν από τη σύλληψη για να λειτουργήσει σωστά.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι παρατηρήθηκαν επιπρόσθετες ευεργετικές επιδράσεις του φολικού στη γονιμότητα σε επίπεδα αρκετά πάνω από αυτά που συνιστώνται σήμερα για την πρόληψη των NTDS.

Οι γυναίκες που λαμβάνουν αυξημένες ποσότητες φολικού οξέος είναι πιο πιθανό να μείνουν έγκυες σε σύγκριση με εκείνες που δεν έλαβαν ποτέ συμπληρωματικό φολικού οξέος. Για να βελτιωθεί η γονιμότητα και να μειωθούν οι αποβολές, η δόση πρέπει να είναι 600-800 mcg φολικού αντί για 400 mcg.

 • Το φολικό οξύ είναι βιταμίνη Β. Όταν λαμβάνεται πριν και στα πρώτα στάδια της εγκυμοσύνης, βοηθά στην πρόληψη γενετικών ανωμαλιών του νευρικού ιστού, του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι μπορεί επίσης να αποτρέψει αποβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο, αυτισμό και ορισμένους καρκίνους.
 • Το φολικό οξύ διατίθεται ως συμπλήρωμα, σε πολυβιταμίνες και τρόφιμα. Κάθε γόνιμη γυναίκα θα πρέπει να παίρνει μια πολυβιταμίνη με 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος κάθε μέρα πριν από την εγκυμοσύνη και κατά τη διάρκεια της κύησης.
 • Μπορείτε επίσης να εξετάσετε ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα γονιμότητας που θα περιέχει την καθημερινή συνιστώμενη ποσότητα φολικού οξέος, εκτός από βιταμίνες, μέταλλα και άλλα συστατικά που δείχνουν ότι ενισχύουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας.

 

 1. Σωστό Βάρος Σώματος

Το σωματικό βάρος και των δύο παίζει καθοριστικό ρόλο, για την γρήγορη γονιμοποίηση. Ο καλύτερος τρόπος για να μάθετε εάν είστε σε υγιές βάρος είναι να υπολογίσετε το δείκτη μάζας σώματος σας, ΔΜΣ.

 1. Ωοθυλάκιοωορρηξία

  Οι γόνιμες μέρες σας είναι οι 4-5 ημέρες που οδηγούν στην ωορρηξία και η ημέρα της ωορρηξίας. Η εύρεση της κατάλληλης μέρας της ωορρηξίας είναι το κλειδί. Ακολουθούν ορισμένοι τρόποι να το πετύχετε:

 • Καταγράψτε τη βασική θερμοκρασία σώματος (BBT)
 • Καταγράψτε τα σημάδια γονιμότητάς σας όπως τα συμπτώματα της αυχένιου βλέννας
 • Χρησιμοποιήστε Kit πρόβλεψης ωορρηξίας

 

 1. Μέτρηση Σπέρματος

Χρειάζονται δύο για μια εγκυμοσύνη. Το σπέρμα ενός άντρα πρέπει να είναι υγιές και υπάρχουν τρόποι βελτίωσης του αριθμού των σπερματοζωαρίων. Τα προβλήματα ανδρικής γονιμότητας επηρεάζουν το 50% των ζευγαριών που δεν μπορούν να γονιμοποιήσουν.

Οι άνδρες πρέπει να σιγουρευτούν ότι έχουν αρκετό σπέρμα καλής ποιότητας κάνοντας έναν τεστ αριθμού σπερματοζωαρίων. Θα πρέπει επίσης να ξεκινήσουν μια υγιεινή διατροφή, να επιδιώκουν το ιδανικό βάρος, να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και το κάπνισμα. Προαιρετικά μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά συμπληρώματα βιταμινών και βοτανικής γονιμότητας για να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

 1. Κάντε Σεξ

Πολλά ζευγάρια δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι το πώς κάνουν σεξ είναι σημαντικό όταν πρόκειται να μείνει η γυναίκα έγκυος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να έχετε συνουσία τακτικά σε όλο τον έμμηνο κύκλο.

Προσπαθήστε να κάνετε σεξ μία φορά την ημέρα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των εύφορων 5-6 ημερών σας, κατά προτίμηση χρησιμοποιώντας μια ιεραποστολική στάση.

Αποφύγετε θέσεις όπου η γυναίκα βρίσκεται στην κορυφή επειδή η βαρύτητα θα επιτρέψει σπέρμα να διαρρεύσει. Επίσης, δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι κάτω από τα ισχία σας για να βοηθήσετε με την κλίση της λεκάνης σας.

Μην σηκωθείτε αμέσως μετά το σεξ. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να επιτρέψετε στο σπέρμα να παραμείνει στον κόλπο όσο το δυνατόν περισσότερο.

Το ωάριο μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο κατά τη διάρκεια των 12-24 ωρών μετά την ωορρηξία, αλλά το σπέρμα μπορεί να ζήσει στο κατώτερο τμήμα της αναπαραγωγικής οδού μιας γυναίκας μέχρι δυο ημέρες.

 1. Άσκηση

Η άσκηση είναι υγεία και προετοιμάζει το σώμα για να κυοφορήσει  αλλά και για τον ίδιο τον τοκετό. Η σωστή άσκηση μπορεί να βοηθήσει καθ’ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, μειώνοντας τα συμπτώματα εγκυμοσύνης (ναυτία) και αυξάνοντας την ενέργεια σας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε ορισμένες μορφές άσκησης και να γνωρίζετε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν με την υπερβολική άσκηση.

 1. Κρατήστε μια υγιεινή διατροφή

Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι η διατροφή μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητά σας, ειδικά αν έχετε ορισμένα προβλήματα ωορρηξίας. Η κατανάλωση υγιεινής τροφής μπορεί επίσης να μειώσει τις γενετικές ανωμαλίες.

Η σωστή διατροφή μπορεί να κάνει τη διαφορά γιατί η πλειοψηφία των γυναικών που πάσχουν από ωορρηξιακή δυσλειτουργία υποφέρουν επίσης από μη-διαγνωσμένο ή υποκλινικό PCOS (σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), μια ασθένεια που σχετίζεται με την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία επηρεάζει επίσης την ωορρηξία.

Τρώτε περισσότερα μονοακόρεστα λιπαρά (όπως το ελαιόλαδο) και λιγότερα τρανς λιπαρά (όπως το είδος που βρίσκεται σε πολλά ψητά προϊόντα ή fast food).

Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών πρωτεϊνών (όπως η σόγια), μειώνοντας ταυτόχρονα την ζωική πρωτεΐνη (όπως το κόκκινο κρέας).

Τρώτε περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε γλυκόζη – όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, λαχανικά και μερικά φρούτα, μειώνοντας ταυτόχρονα την πρόσληψη εξευγενισμένων υδατανθράκων και σακχάρων.

Καταναλώνετε μέτριες ποσότητες γαλακτοκομικών προϊόντων υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά – όπως το παγωτό, το πλήρες γάλα και το τυρί.

 1. Όχι φάρμακα, Τσιγάρα και Αλκοόλ

Το κάπνισμα, το ποτό και η λήψη φαρμάκων αυξάνει τις αποβολές και τις επιπλοκές της εγκυμοσύνης, όπως οι πρόωρες γέννες. Ελέγξτε όλα τα φάρμακα που παίρνετε, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων χωρίς συνταγή και των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, με το γιατρό σας. Τα περισσότερα φάρμακα είναι ασφαλή, αλλά υπάρχουν μερικά που μπορεί να επηρεάσουν την εγκυμοσύνη σας.

Μην σταματήσετε τα φάρμακα που χρειάζεστε, εκτός εάν το συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας.

 1. Μειώστε το Άγχος

Μελέτες έχουν αναφέρει ότι η μείωση του στρες μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα. Τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε το άγχος;

 • Μαγειρέψτε
 • Πηγαίνετε τακτικά για Μασάζ
 • Ασκηθείτε
 • Περισσότερο Σεξ
 • Αφιερώστε Σαββατοκύριακα στο να μην κάνετε τίποτα
 • Ακούστε μουσική
 • Yoga
 • Διαβάστε η γράψτε άρθρα
 • Ασχοληθείτε με τον κήπο σας ή με τα φυτά σας
 • Φροντίστε τον εαυτό σας
 • Περάστε περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας
 • Κάντε Βελονισμό

Διαβάστε επίσης: 11 Πράγματα που Πρέπει να Αποφύγετε για να Μείνετε Έγκυος

Τέλος, ελέγξτε την Ασφάλιση της Υγείας σας!

Ελέγξτε την ασφάλιση υγείας σας, ελέγξτε τις επιλογές σας για άδεια μητρότητας / πατρότητας και κάντε έναν προϋπολογισμό για την εγκυμοσύνη και το μωρό. Παράγοντες που επηρρεάζουν τη γονιμότητα

Παράγοντες που Επηρεάζουν τη Γονιμότητα

Ωοθυλακιορρηξία: Με ακανόνιστη ή μηδενική ωορρηξία (ανεβοσωλήνωση), δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος. Επιπλέον, πρέπει να έχετε καλής ποιότητας ωάρια.

Ηλικία: Όσο μεγαλύτερη είστε τόσο δυσκολότερο είναι να μείνετε έγκυος. Όσο μεγαλύτερη είναι η γυναίκα, τόσος περισσότερος χρόνος χρειάζεται για να μείνει έγκυος.

Αριθμός Σπερματοζωαρίων: Όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων που έχει ο άνδρας, τόσο περισσότερο μπορεί να πάρει για να μείνει έγκυος η γυναίκα. Με μια μη φυσιολογική μέτρηση (δηλαδή, κάτω από 20 εκατομμύρια / κ.ο.) οι πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος είναι αρκετά χαμηλές.

Σάλπιγγες: Πρέπει να είναι ανοιχτές και να λειτουργούν καλά για να μείνετε έγκυος.

Χρονικός συντονισμός του σεξ: Πρέπει να κάνεις τακτικά σεξ, 2-3 φορές κάθε εβδομάδα και ειδικά κατά τη διάρκεια των 4-5 γόνιμων ημερών πριν την ωορρηξία και φυσικά την ημέρα της ωορρηξίας.

Στατιστικά ζευγάριών

Περίπου το 40% των ζευγαριών που ξεκινούν το TTC (try to conceive) θα συλλάβουν κατά τη διάρκεια των πρώτων τριών μηνών που προσπαθούν και περίπου το 70% των ζευγαριών θα συλλάβουν τους πρώτους έξι μήνες. Το 85% των ζευγαριών θα συλλάβει μέσα στο πρώτο έτος. Η ικανότητά σας να συλλάβετε σε οποιονδήποτε δεδομένο κύκλο πέφτει μετά την ηλικία των 30 ετών.

Απολαύστε το Σεξ

Συνεχίστε να απολαμβάνετε το σεξ. Μερικές φορές όταν τα ζευγάρια προσπαθούν να συλλάβουν, το σεξ γίνεται δουλειά και δεν είναι τόσο διασκεδαστικό αλλά ούτε και ρομαντικό. Σχεδιάστε ένα ρομαντικό βράδυ ή δοκιμάστε κάτι διαφορετικό για να γευτείτε τα πράγματα διαφορετικά. Το πώς αισθάνεστε σεξουαλικά, μπορεί να επηρεάσει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος.

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι ο οργασμός κατά τη διάρκεια του σεξ αυξάνει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Για τις γυναίκες, οι σπασμωδικές κινήσεις του οργασμού θα βοηθήσουν να τραβήξουν το σπέρμα στη μήτρα και για τους άνδρες, ένας καλύτερος οργασμός μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων του.

Κάθε μέρα έναντι κάθε δεύτερη μέρα

Προηγουμένως, τα ζευγάρια που προσπαθούσαν να συλλάβουν (TTC) είχαμε πει να κάνουν σεξ κάθε μέρα κατά τη διάρκεια των εύφορων ημερών τους. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι για το μέσο ζευγάρι που προσπαθεί να συλλάβει, το να κάνει σεξ 2-3 φορές την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, είναι το καλύτερο. Μπορείτε να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας περισσότερο κάνοντας σεξ μία φορά την ημέρα (όσο το σπέρμα του είναι εντάξει) κατά τη διάρκεια της εύφορης 4-5 ημέρες πριν και συμπεριλαμβανομένης της ημέρας ωοθυλακιορρηξίας. Σε εκείνες τις περιπτώσεις όπου ο άντρας δεν έχει αρκετό σπέρμα (ολιγοσπερμία), η αναμονή για κάθε δεύτερη ημέρα εξακολουθεί να ισχύει.

Σεξ κατά τη διάρκεια των εύφορων ημερών

 • Σεξ κάθε μέρα: 37% Πιθανότητα Εγκυμοσύνης
 • Σεξ κάθε δεύτερη μέρα: 33% Πιθανότητα Εγκυμοσύνης
 • Σεξ μία φορά την εβδομάδα: 15% Πιθανότητα Εγκυμοσύνης

Πότε να Συμβουλευτείτε έναν Γιατρό

Αν δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος, τα ζευγάρια θα πρέπει να συμβουλευτούν τον γιατρό τους μετά από ένα χρόνο δοκιμής, ή 6 μήνες εάν η γυναίκα είναι 35 ετών και άνω.

Η Αμερικανική Εταιρεία για την Αναπαραγωγική Ιατρική (ASRM) έχει ορίσει τη στειρότητα ως … “την αδυναμία να συλλάβει μετά από ένα χρόνο απροστάτευτου συνουσίας”. Προτείνουν ότι …. “Τα ζευγάρια στα οποία η γυναίκα σύντροφος είναι κάτω από την ηλικία των 35 ετών και που δεν έχουν συλλάβει μετά από ένα έτος μη προστατευμένης συνουσίας, θα πρέπει να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός γιατρού που ειδικεύεται στη θεραπεία της υπογονιμότητας”.

Αλλά η ASRM αναφέρει επίσης τις συνθήκες όπου τα ζευγάρια πρέπει να δουν έναν ειδικό γονιμότητας ακόμη και νωρίτερα:

 1. Τα ζευγάρια, στα οποία η γυναίκα σύντροφος είναι άνω των 35 ετών, θα πρέπει να αναζητήσουν βοήθεια ενός γιατρού μετά από έξι μήνες αδυναμίας να συλλάβουν.
 2. Τα ζευγάρια που έχουν γνωστές αιτίες υπογονιμότητας θα πρέπει να ζητήσουν βοήθεια από έναν ειδικό ακόμη και νωρίτερα.

Οι παραπάνω οδηγίες δεν αποτελούν κανόνα. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι συμβουλευτικές/ενημερωτικές, δεν λαμβάνεται υπόψιν το ατομικό ιστορικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε ατόμου και δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση την ιατρική κλινική εξέταση, διάγνωση και χορήγηση θεραπευτικής αγωγής. Ποτέ μην αγνοήσεις τις συμβουλές του γιατρού σου!

Images Designed by Freepik

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.