Σήμερα είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μένα καθώς κλείνουμε με τον άντρα μου 8 χρόνια γάμου. Γι΄αυτό κι επέλεξα να βάλω σήμερα την γλυκιά συνταγή, που μου έστειλε η Νικόλ πριν λίγες μέρες, και να γλυκάνω ακόμη περισσότερο την μέρα μας.

Υπέροχη για ακόμη μια φορά η συνταγή που ετοίμασε για όλους η σεφ της καρδιάς μου, η οποία ξέρει πόσο πολύ αγαπώ τις φράουλες και έφτιαξε την ωραιότερη συνταγή για galette!

Δείτε τα υλικά και φτιάξτε την υπέροχη συνταγή για galette με φράουλες.

Galette

Υλικά για τη ζύμη:

250 γρ.αλεύρι γ.ο.χ

60  γρ.ζάχαρη κρυσταλλική

100 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε κυβάκια παγωμένο

10 γρ. μηλόξιδο

70 γρ.κρύο νερό

1 πρέζα αλάτι

1 ασπράδι αυγού για την επικάλυψη

 

Υλικά για τη γέμιση:

1/2 φλ.ζάχαρη κρυσταλλική

1 κουτ.γλ.κορν φλάουερ

3 κούπες φράουλες κομμένες στα τέσσερα

Κανέλλα σε σκόνη

Galette2

Εκτέλεση:

Μέσα στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε  το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μηλόξιδο ,το παγωμένο νερό και το αλάτι και χτυπάμε  με τον γάντζο να ενωθούν τα υλικά. Ενώ χτυπάμε  προσθέτουμε  σιγά σιγά τα κομματάκια του βουτύρου. Στην αρχή η ζύμη μοιάζει ψιχουλιαστή.Τη χτυπάμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια μπάλα γύρω από το γάντζο.

Την βγάζουμε από τον κάδο και την τοποθετούμε  σε καθαρή επιφάνεια τη ζυμώνουμε ελαφρά και την κάνουμε μια μπάλα. Την διπλώνουμε με διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.

Μετά από μισή ώρα βγάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλαστή σε καθαρή επιφάνεια σε ένα φύλλο περίπου  33 εκ. ή σε μικρότερους δίσκους.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ασπράδι του αυγού με μια κουταλιά νερό ανακατεύουμε και με ένα πινελάκι περνάμε την επιφάνεια της ζύμης.

Μοιράζουμε τη γέμιση στους 2 δίσκους ή σε ένα μεγάλο αφήνοντας 2 εκ.από την περιφέρεια χωρίς γέμιση.

Σηκώνουμε με προσοχή τις άκρες της ζύμης και τις φέρνουμε προς το κέντρο για να σκέπασουμε  γύρω  γύρω τη γέμιση των φρούτων.

Αλείφουμε  με ασπράδι αυγού γύρω γύρω τη ζύμη .

Με πολύ προσοχή και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τοποθετούμε τις galette σε λαμαρίνα με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμες τις αφήνουνε  να κρυώσουν και σερβίρουμε!

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΌλα όσα χρειάζεσαι για να οργανώσεις το τέλειο πικ νικ!
Επόμενο άρθροΣυνταγή για κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο με ντιπ γιαουρτιού, από την Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.