Η Νικόλ σήμερα μας φτιάχνει συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες, η οποίοι, όπως λέει, είναι του ονείρου!

Αυτό που κάνει την διαφορά στους κολοκυθοκεφτέδες και τους κάνει αξεπέραστους είναι το ούζο. Μπορείτε να τους συνοδέψετε με ντιπ γιαουρτιού για μια πιο δροσερή γεύση. Ένα υπέροχο και υγιεινό, αφού ψήνονται στον φούρνο, ορεκτικό για το καλοκαίρι!

kolokithokeftedes

Υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες:

  • 1 κιλό κολοκυθάκια μεσαίου μεγέθους
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μόνο το λευκό μέρος
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανό
  • 2 κουτ.σούπας δυόσμο
  • 2 κουτ.σούπας άνηθο
  • 1 αυγό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 200 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1 κουτ. γλ.πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ.  γλ.μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 1 κουτ.γλ.κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πανάρισμα:

Φρυγανιά τριμμένη

 

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 300 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Φύλλα δυόσμου
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση για τους κολοκυθοκεφτέδες:

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη μαζί με το κρεμμύδι και τα τοποθετούμε μέσα σε ένα σουρωτήρι με λίγο αλάτι να στραγγίξουν για 1 ώρα. Κατά διαστήματα τα πιέζουμε να βγάλουν τα υγρά τους.

Μετά από μια ώρα βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα τουλπάνι ή καθαρή πετσέτα κουζίνας και πιέζουμε την πετσέτα στριφογυρίζοντας για να βγάλουν τα περιττά υγρά.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά  για τα κολοκυθάκια (εκτός από τη φρυγανιά). Πλάθουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα για  να σφίξει η ζύμη σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς.

Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε μπαλίτσες στο μέγεθος του αυγού και τους πανάρουμε σε τριμμένη φρυγανιά.

Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε ταψί με λαδόκολλα όχι κοντά ο ένας με τον άλλο.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις για 35 με 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Όσο ψήνουμε τους κολοκυθοκεφτέδες  ετοιμάζουμε το ντιπ γιαουρτιού.

Για το ντιπ:

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ να γίνουν αλοιφή και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Συνοδεύσουμε το ορεκτικό μας με ουζάκι.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Galette με φράουλες από την Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΣυνταγή για κορμό παγωτό μπανάνα με σοκολάτα, από την Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.