Η Νικόλ έχει σκοπό να μας τρελάνει με τις απίστευτες συνταγές που ετοιμάζει κάθε εβδομάδα για όλους εμάς!

Αυτή την εβδομάδα μας προτείνει κοτόπουλο με μπύρα, δενδρολίβανο και μέλι συνταγή για να γλείφουμε τα δάχτυλά μας! Το σερβίρει με πατάτες φούρνου “σαν τηγανητές”!

Κοτόπουλο με μπύρα,δενδρολίβανο και μέλι

Δείτε την συνταγή:

Υλικά για το κοτόπουλο:

  • 1 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες χωρίς την πέτσα
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 δοντάκια σκόρδο ψιλοκομμένα
  • 1 φλυτζανάκι  καφέ ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 600 ml μπύρα
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • Μέλι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα πλασοτέ στη φωτιά να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρά. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου (λίγα λίγα κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού)να σοταριστούν και από τις δύο μεριές πολύ καλά σε μέτρια φωτιά.Αφού βγάλουμε τα πρώτα κομμάτια κοτόπουλου ρίχνουμε τα επόμενα και σοτάρουμε με τον ίδιο τρόπο.

Τα βγάζουμε όλα σε μια πιατέλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,το δενδρολίβανο και τη δάφνη και σοτάρουμε για δέκα λεπτά σε μέτρια ταχύτητα να αποκτήσει ξανθό χρώμα.Στη συνέχεια προσθέτουμε 300ml μπύρα και αφήνουμε να βράσει για λίγο (περίπου 10 λεπτά)και προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και άλλα 300ml μπύρα. Όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμο ανοίγουμε το καπάκι και με ένα πινελάκι αλείφουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με λίγο μέλι και από τις δυο μεριές.

Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα για 5 λεπτά. Αν έχει πολλά υγρά αφήνουμε λίγο παραπάνω.

Τέλος προσθέτουμε λίγο βούτυρο αγελάδας παγωμένο για να πυκνώσει η σάλτσα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!

 

Πατάτες φούρνου ¨σαν τηγανητές¨!

Υλικά:

  • Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες λεπτές σαν κυδωνάτες
  • Λιγο ελαιόλαδο
  • Πάπρικα γλυκιά
  • Ρίγανη φρεσκοτριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να βραχούν όλες οι πατάτες.

Τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα την μια δίπλα στην άλλη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ψηθούν και να αποκτήσουν χρυσάφι χρώμα.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΤα 5 κοινωνικά στάδια του παιχνιδιού – Τα είδη του παιχνιδιού
Επόμενο άρθροΔΙΑΤΡΟΦΗ KAI ΠΑΙΔΙΑ: 12+1 συμβουλές για γονείς
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.