Λαχταριστή συνταγή για ελαιόψωμο με ταχίνι από τον σεφ Κυριάκο Μελά.
Μια εύκολη και γευστική Σαρακοστιανή συνταγή, που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι ολικής
- 250 γρ. αλεύρι σίτου
- 300 γρ. νερό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κ.τ.σ. αλάτι
- 1 κ.τ.σ. ταχίνι
- 3-4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 7-8 τοματίνια
- 7-8 ελιές πράσινες ψιλοκομμένες
- 7-8 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
- Φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- Αλάτι χοντρό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύστε την μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέστε 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Αφήστε το για λίγο και στην συνέχεια προσθέστε το υπόλοιπο αλεύρι, το ταχίνι, τις μισές ελιές και ζυμώστε καλά.
Αφήστε το να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια φτιάξτε μικρές ισομερείς μπάλες και ανοίξτε τα με έναν πλάστη σε οβάλ σχήμα.
Με τα δάχτυλά σας δημιουργήστε τρύπες στην ζύμη και ραντίστε με το ελαιόλαδο. Τέλος προσθέστε, και πιέστε στην κάθε λαγάνα λίγες από τις υπόλοιπες ελιές, τα τοματίνια, τα μυρωδικά και πασπαλίστε με λίγο χοντρό αλάτι.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς σε αέρα.
Για περισσότερες ιδέες και συνταγές από τον σεφ Κυριάκο Μελά μπείτε εδώ.
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!