Γευστική, γρήγορη συνταγή για Φαλάφελ.
Μία εναλλακτική λύση για να τρώνε τα μικρά σας όσπρια.
Ιδανικά και για τις μέρες της νηστείας!
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ ρεβίθια αποφλοιωμένα (μουλιασμένα για ένα βραδύ σε νερό)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 6 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 8 κλωναράκια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 4 κ.τ.σ. αλεύρι
- 1κ.τ.γ. κύμινο
- 1κ.τ.γ. πάπρικα
- 1κ.τ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
- 1/3 κ.τ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/3 κ.τ.γ. κανέλα
- 1/3 κ.τ.γ. μπαχάρι σε σκόνη (προεραιτικά)
sauce γιαουρτιού
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κ.τ.γ. ταχίνι
- 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 30 ml νερό
- λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
- αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τα ρεβύθια από την προηγούμενη ημέρα σε νερό και αφήστε τα να μαλακώσουν.
Στραγγίξτε τα καλά από το νερό και βάλτε τα σε ένα μπλέντερ, προσθέστε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, το ελαιόλαδο και πολτοποιήστε τα πολύ καλά.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά.
Στην συνέχεια πλάστε μικρά στρογγυλά φαλάφελ .
Βάλτε τα φαλάφελ σε αντικολλητική επιφάνεια, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στο grill στους 200o C για 10-15 λεπτά , γυρνώντας τα και από την άλλη πλευρά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε την sauce γιαουρτιού,ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα υλικά ώστε να έχετε μια ελαφρώς κρεμώδης.
Σερβίρετε με την sauce ή εναλλακτικά προσθέστε μαρούλι iceberg ή και τομάτα και τυλίξτε σε μια αραβική πίτα σε μορφή sandwich.
Για περισσότερες συνταγές από τον σεφ Κυριάκο Μελά πατήστε εδώ
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!