Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο;
Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο;

Είτε προσπαθείς να μείνεις έγκυος είτε ψάχνεις τρόπους για να αποφύγεις την εγκυμοσύνη ενώ κάνεις σεξ, μια συνηθισμένη ερώτηση είναι εάν μπορείς ή όχι να κάνεις σεξ και να μείνεις έγκυος στην περίοδό σου. Ομοίως, πολλοί άνθρωποι ρωτούν για πιθανότητες σύλληψης αμέσως μετά την περίοδο ή αν είναι πιθανό να συλλάβουν ακριβώς πριν από την περίοδο τους. Δεν είσαι μόνη, αν αναρωτιέσαι κάτι από τα παραπάνω.

Οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος σε αυτές τις διαφορετικές περιπτώσεις ποικίλλουν. Κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις είναι καλύτερες για σύλληψη από τις άλλες, ενώ κάποιο από τα παραπάνω είναι προτιμότερο για να κάνεις σεξ, έχοντας λιγότερες πιθανότητες να μείνεις έγκυος.

Οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι λίγες, αλλά δεν είναι κάτι το αδύνατο.

Μπορώ να μείνω έγκυος ενώ έχω περίοδο;

Η ερώτηση σχετικά με το αν μπορείς να μείνεις έγκυος στην περίοδό ή όχι είναι ίσως η πιο κοινή από τις τρεις καταστάσεις που αναφέρθηκαν παραπάνω. Η απάντηση είναι και ναι και όχι. Είναι πιθανόν ότι δεν θα μείνεις έγκυος ενώ κάνεις σεξ και έχεις περίοδο.

Εκτός από το γεγονός ότι θα είσαι περισσότερο «βρώμικη» και λιγότερο επιθυμητή, το να κάνεις σεξ ενώ έχεις περίοδο είναι περισσότερο πιθανό ότι δε θα οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Πιθανότατα, η ωορρηξία σου να απέχει αρκετές μέρες, μειώνοντας τις πιθανότητες σύλληψης κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις. Τα παραπάνω ισχύουν για γυναίκες που έχουν τυπικούς κύκλους 28 έως 30 ημερών ή μεγαλύτερους. Αν τυχαίνει να είσαι μία από τις γυναίκες που έχουν μικρότερο κύκλο, υπάρχει πιθανότητα να μείνεις έγκυος ενώ κάνεις σεξ και έχεις περίοδο.

Τώρα, μπορεί να αναρωτιέσαι: “Πώς συμβαίνει αυτό;” Εάν ο κύκλος σου είναι μικρότερος, για παράδειγμα, κάθε 21 έως 24 ημέρες, αυτό σημαίνει ότι έχεις ωορρηξία νωρίτερα στον κύκλο. Μάθε πότε έχεις ωορρηξία με τον υπολογιστή ωορρηξίας. Το σπέρμα μπορεί να ζήσει μέσα σου για 2, 3 έως και 5 ημέρες. Θα μπορούσες να κάνεις σεξ προς το τέλος της περιόδου σου και στη συνέχεια να συλλάβεις 4 ή 5 ημέρες αργότερα με την πρώιμη ωορρηξία σου.

Οι πιθανότητες να μείνεις έγκυος κατά τη διάρκεια της περιόδου σου είναι λίγες, αλλά δεν είναι κάτι το αδύνατο. Δεν είναι και η καλύτερη περίοδος να κάνεις σεξ εάν προσπαθείτε να μείνεις έγκυος.

Διαβάστε επίσης: Πώς να μείνετε έγκυος γρήγορα! Οι Top Συμβουλές που πρέπει να γνωρίζετε

 

Μπορώ να μείνω έγκυος ακριβώς μετά την περίοδό μου;

Μπορώ να μείνω έγκυος ακριβώς μετά την περίοδό μου;

Ναι, μπορείς να μείνεις έγκυος αμέσως μετά την περίοδό σου. Στην πραγματικότητα αρχίζεις να είσαι στις γόνιμες μέρες σου. Σε έναν τυπικό κύκλο που συμβαίνει κάθε 28 έως 30 ημέρες, οι γόνιμες μέρες είναι συνήθως μεταξύ της 11ης και της 21ης ημέρας. Όπως σημειώθηκε παραπάνω, το σπέρμα μπορεί να ζήσει 2, 3 έως και 5 ημέρες. Εάν η περίοδός σου (χρόνος αιμορραγίας) διαρκεί από 5 έως 7 ημέρες και έχεις κάνει σεξ μετά από αυτή, πλησιάζεις τις γόνιμες μέρες σου. Βρες περισσότερα Άρθρα για τη Γονιμότητα – εδώ.

Εάν σταματήσεις να αιμορραγείς την 6η ημέρα, κάνεις σεξ την 7η ημέρα και έχεις ωορρηξία την 11η ημέρα, είναι πιθανό το σπέρμα από την 6η ημέρα να περιμένει στις σάλπιγγες σου για σύλληψη. Φυσικά, οι πιθανότητές σου να συλλάβεις αμέσως μετά την περίοδο σου αυξάνονται κάθε μέρα μετά τη διακοπή της αιμορραγίας σου. Εάν προσπαθείς να συλλάβεις, αυτή είναι μια καλή στιγμή για να κάνετε σεξ. Αυξήστε τις πιθανότητες σύλληψης, κάνοντας σεξ κάθε δεύτερη μέρα για τις επόμενες 14 ημέρες.

Διαβάστε ακόμη: Πώς να μείνω έγκυος γρήγορα – Συμβουλές για να αυξήσεις τη γονιμότητα σου

Μπορώ να μείνω έγκυος ακριβώς πριν τη περίοδο μου;

Μπορώ να μείνω έγκυος ακριβώς μετά την περίοδό μου;

Η πιθανότητα να μείνεις έγκυος ακριβώς πριν από την περίοδό σου είναι εξαιρετικά χαμηλή. Για τις γυναίκες που έχουν τυπικό κύκλο 28 έως 30 ημερών ή περισσότερο και οι κύκλοι τους είναι κανονικοί, είναι αρκετά ασφαλές να θεωρήσουμε ότι η ωορρηξία τους συνέβη μεταξύ της 11ης και της 21ης ημέρας. Το ωάριο είναι διαθέσιμο μόνο από 12 έως 24 ώρες για σύλληψη.

Αυτό σημαίνει ότι οι ημέρες πριν από την περίοδο σου είναι οι πιο ασφαλείς για να κάνεις σεξ χωρίς να ανησυχείς για εγκυμοσύνη. Ο αριθμός των “ασφαλών ημερών” ακριβώς πριν από την περίοδο σου μεγαλώνει με μεγαλύτερους κύκλους και μικραίνει με μικρότερους κύκλους.

Εάν γνωρίζεις πότε είχες ωορρηξία και περιμένεις 36 έως 48 ώρες μετά, τότε δε θα  έχεις πολλές πιθανότητες σύλληψης. Όσο πιο μακριά απομακρύνεσαι από την ωορρηξία, τόσο πιθανότερο θα είναι να συλλάβεις. Δεν είναι αυτή η καλύτερη περίοδος να κάνεις σεξ, αν προσπαθείς να συλλάβεις. Ωστόσο, είναι μια καλή στιγμή να απολαύσεις την οικειότητα που έχετε με τον σύντροφό σας.

Διαβάστε επίσης: Εγκυμοσύνη: Συμπτώματα εγκυμοσύνης – Μήπως είμαι έγκυος;

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΠρωτότυπες Πασχαλινές Ευχές για Χριστός Ανέστη
Επόμενο άρθροΗ Τέλεια Βάπτιση – Οδηγός Οργάνωσης Βάπτισης – Τι χρειάζεται
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.