Υπέροχος σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι από την @Νικόλ Μαρίνου μια συνταγή για γλυκό που είναι ότι πρέπει για την Σαρακοστή!!!

Υλικά:

  • 1 φλ.τσαγιού ηλιέλαιο
  • 2 φλ.τσ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 2 – 1/2 ποτήρια λευκή ζάχαρη
  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους ακέρωτο με τη φλούδα
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 2 ποτήρια νερό

 

Για την επικάλυψη:

Σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το πορτοκάλι, το σκουπίζουμε και το πολτοποιούμε στον πολυκόφτη να γίνει πούλπα (πολτός).

Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα στη φωτιά και αφού ζεσταθεί ελαφρά ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη και καβουρδίζουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και με πολύ προσοχή γιατί πιτσιλίζει ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού σιγά σιγά μετά το νερό και τέλος την πούλπα πορτοκαλιού.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να δέσει ο χαλβάς και να κοχλάζει.

Τον βάζουμε σε φόρμα του κέϊκ και  με ένα κουτάλι  ισιώνουμε να πάει παντού.

Όταν κρυώσει πολύ καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και στολίζουμε την επιφάνεια τρίβοντας σοκολάτα κουβερτούρα.

Καλή Επιτυχία!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΛαγάνα από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΈγκυος: Τι ρούχα να φορέσω στην εγκυμοσύνη
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.