Σοκολατένια "βραχάκια"με αμύγδαλα και ινδοκάρυδοΗ μέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει τι ποιο όμορφο από το να φτιάξετε ένα νόστιμο και γρήγορο γλυκό, για να γλυκάνετε τον αγαπημένο σας!

Η Νικόλ μας ετοίμασε σούπερ συνταγή για σοκολατένια ¨βραχάκια¨ με αμύγδαλο και ινδοκάρυδο.

Υλικά:

  • 200 γρ.κουβερτούρα 65%λιπαρά
  • 80 γρ.αμύγδαλα καβουρδισμένα ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. ινδοκαρύδο τριμμένο
  • 1 κουτ.γλ. λικέρ πορτοκάλι ή ότι έχετε

 

Εκτέλεση:

Λιώνουμε τη σοκολάτα 65% λιπαρά σε Μπεν Μαρί.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού λιώσει πολύ καλά η σοκολάτα προσθέτουμε τα αμύγδαλα (αφού τα περάσουμε πρώτα λίγο από το τηγάνι )ψιλοκομμένα,το ινδοκάρυδο και ένα κουταλάκι του γλυκού λικέρ πορτοκάλι ή ότι άλλο έχουμε.

Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας κουταλιές από τη σοκολάτα αφήνοντας μικρά διαστήματα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.

Σοκολατένια "βραχάκια"με αμύγδαλα και ινδοκάρυδο

Για την επικάλυψη:

100 γρ. λευκή σοκολάτα,χρωματιστή τρούφα

Λιώνουμε 100 γρ. λευκής σοκολάτα σε Μπεν Μαρί. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε κορνέ και κόβουμε την μυτούλα του κορνέ στην άκρη στολίζουμε τα βραχάκια με γραμμές λευκής σοκολάτας και από πάνω σκορπίζουμε χρωματιστή τρούφα.

Τοποθετούμε στο ψυγείο.

Όταν πρόκειται να καταναλωθούν τα αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσουν.

Καλή επιτυχία!!

Νικόλ Μαρίνου

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.