Η Σεφ Νικόλ Μαρίνου ετοιμάζει Pancakes με σάλτσα φράουλας και μας φτιάχνει τα πρωινά μας.. Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε την συνταγή, αν έχεις παιδάκια θα ξετρελαθούν!!!

PancakesΥλικά για τα pancakes:

  • 200 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 250 γρ. φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 2 αβγά
  • 20 γρ.μπέικιν πάουντερ
  • 60 γρ.ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 βανιλίνη
  • 3 γρ. αλάτι

 

Υλικά για τη σάλτσα φράουλας:

  • 1 κιλό  φράουλες καθαρό βάρος χωρίς τα κοτσάνια
  • 10 κουτ.σούπας ζάχαρη  λευκή κρυσταλλική
  • 2 τεμ.αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση για τη σάλτσα φράουλας:

Πλένουμε τις φράουλες με το κοτσανάκι  τις σκουπίζουμε  και  τις κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλες.

Βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο σε ένα κατσαρολάκι και τις βράζουμε 15 με 20 λεπτά από την ώρα του βρασμού σε μέτρια φωτιά.

Στη συνέχεια αδειάζουμε τις φράουλες σε γυάλινο μπολ και αφήνουνε να κρυώσουν πολύ καλά.

Εκτέλεση για τα pancakes:

Σε ένα  μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε .

Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη.

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαστάσεων 30 εκ. στην εστία και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε 1/2 κουτ.γλ. βούτυρο αγελαδινό  και αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει αλλά όχι να κάψει φροντίζοντας η εστία να είναι σε μέτρια φωτιά.

Γεμίζουμε μια βαθιά κουτάλα με το μείγμα των pancakes και τη ρίχνουμε στο τηγάνι.

Όταν αρχίσει να ξεκολλάει το μείγμα του pancake  και να δημιουργεί μικρές φουσκάλες στην επιφάνεια με μια σπάτουλα το γυρίζουμε από την άλλη μεριά για 2 λεπτά και το βάζουμε σε ένα πιάτο.

Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε πάλι 1/2 κουτ.γλ. βούτυρο κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως με το πρώτο pancake.

Όταν τελειώσουν όλα τα pancakes περιχύνουμε με όση σάλτσα φράουλας θέλουμε και σερβίρουμε.

Tips:▪️Η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει εννέα μεγάλα pancakes αν θέλετε μπορείτε να τα κάνετε και μικρότερα για να βγουν περισσότερα.

▪️Αν σας περισσέψει σάλτσα φράουλας την βάζετε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι στο ψυγείο. Διατηρείται στο ψυγείο για δύο εβδομάδες.

Η σάλτσα φράουλας (κουλί φράουλας) μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε cheesecake, σε παγωτό ,σε γιαούρτι, ως επικάλυψη σε άλλα γλυκά ή ακόμα και στο ψωμί για πρωινό.

Καλή επιτυχία!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΚατασκευή για την γιορτή της μητέρας
Επόμενο άρθροΏρα για σχολείο! Πώς ξεπερνάμε το άγχος αποχωρισμού; -Προσαρμογή στο σχολείο
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.