Για να ξεκινήσει όμορφα και γλυκά η εβδομάδα μας η Νικόλ μας ετοίμασε μια σουπερ συνταγή  Cheesecake πραλίνα με καφέ! Ωραία ιδέα ώστε να το φτιάξετε στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς!

Cheesecake πραλίνα καφέ

Υλικά για τη βάση:

  • 250 γρ. μπισκότα oreo
  • 30 γρ.  βούτυρο αγελαδινό

 

Υλικά για την κρέμα πραλίνα καφέ:

  • 1 κιλό πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κιλό κρέμα τυριού
  • 600 γρ.κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ.κόκκους καφέ εσπρέσο
  • 8 γρ. νεσκαφέ σε σκόνη
  • 10 γρ.ζελατίνη

Υλικά για την γκανάζ:

  • 200 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ.κρ.γάλακτος με 35% λιπαρά

 

Για το στόλισμα:

Καραμελωμένα αμύγδαλα ή φουντούκια

 

Εκτέλεση:

▪️Για τη βάση του cheesecake:

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.

Σπάμε τα μπισκότα στο πολυμίξερ και τα ανακατεύουμε με το λιωμενο βούτυρο να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

Στρώνουμε τα μπισκότα σε αποσπώμενη φόρμα (22 εκ.) πιέζοντας τα με τη ράχη ενός κουταλιού.

Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

 

▪️Για την κρέμα του cheesecake:

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα μαζί με την πραλίνα και χτυπάμε με το φτερό να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ταυτόχρονα βράζουμε την κρέμα γάλακτος με τους κόκκους καφέ και το νες καφέ σκόνη για 5 λεπτά περίπου από την ώρα που ξεκινά ο βρασμός.

Βάζουμε σε ένα μπολάκι παγωμένο νερό και παγάκια και ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη να μαλακώσει για 10 λεπτά.

Σουρώνουμε την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε τη ζελατίνη  που έχει μαλακώσει αφού την στίψουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε να λιώσει.

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το μείγμα και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Όταν είναι έτοιμο το μείγμα της κρέμας γάλακτος  ρίχνουμε σταδιακά στην κρέμα τυρί πραλίνα χτυπώντας παράλληλα με το μίξερ.

Αδειάζουμε το μείγμα τυριού πραλίνας καφέ στη βάση των μπισκότων και τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει τουλάχιστον για 3 ώρες.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την γκανάζ.

 

▪️Για την γκανάζ:

Σπάμε σε κομματάκια τη σοκολάταμέσα σένα γυάλινο μπολ και ρίχνουμε καυτή την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε λίγα λεπτά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.

Ρίχνουμε σιγά σιγά (αφού έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου) τη γκανάζ επάνω στο παγωμενο cheesecake πραλίνα καφέ και βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 1 ώρα.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε ανοίγουμε με προσοχή την αποσπώμενη φόρμα (με ένα μαχαίρι περιστρέφουμε γύρω γύρω το δαχτυλίδι της φόρμας για να την βοηθήσουμε να ανοίξει)  και στολίζουμε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή φουντούκια.

Καλή επιτυχία!

@Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.