Οι γιορτές των Χριστουγέννων ξεκινούν και η Νικόλ θα μας ετοιμάζει κάθε εβδομάδα συνταγές που θα αφήσουν τους καλεσμένους σας μετο στόμα ανοιχτό!
Ξεκινάμε με την πρώτη συνταγή για φλογέρες με κίτρινη κολοκύθα και γραβιέρα. Μια υπέροχη συνταγή για να την σερβίρετε ως ορεκτικό ή ως συνοδευτικό με το κρασί σας.
Υλικά:
- 10 Φύλλα χωριάτικα για πίτες ΖΥΜΕΣ FAMILIAS
- 300 γρ.κίτρινη κολοκύθα χωρίς τη φλούδα
- 150 γρ.τυρί φέτα ψιλοκομμένο
- 150 γρ.γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 2 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο μόνο τα φυλλαράκια
- Ελαιόλαδο
- Πάπρικα γλυκιά
- Κάρυ σε σκόνη
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°βαθμούς.
Καθαρίζουμε την κίτρινη κολοκύθα και την τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
Σε ένα τηγάνι αφού ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα μαζί με λίγη πάπρικα γλυκιά και κάρυ μέχρι να μαλακώσει.Αδειάζουμε την κολοκύθα σε ένα μπολ και στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο μέχρι να αποκτήσουν ξανθό χρώμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα στην κολοκύθα και ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσει προσθέτουμε τον μαϊντανό, τα τυριά και το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε τα χωριάτικα φύλλα για πίτες ΖΥΜΕΣ FAMILIAS και τα κόβουμε στη μέση έτσι ώστε να γίνουν μακρόστενες φαρδιές λωρίδες.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο στο πάγκο εργασίας λαδώνουμε και βάζουμε επάνω ένα φύλλο ακόμα .Με ένα κουτάλι βάζουμε τη γέμιση ης κολοκύθας κατά μήκος διπλώνουμε σε ρολλάκι βάζοντας προς τα μέσα τις άκρες!!
Τοποθετούμε τις φλογέρες σε ταψί με λαδόκολλα.
Ψήνουμε για 30 -35 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!