Χοιρινό κότσι μπρεζέ με γαλλικές πατάτες βουτύρου

Με αυτή την συνταγή αποχαιρετάμε το 2019 και δίνουμε ραντεβού για το 2020. Η Νικόλ για ακόμη μία φορά μας παρουσιάζει συνταγή για χοιρινό κότσι, που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας.

Δοκιμάστε την συνταγή, αν δεν προλαβαίνετε να την ετοιμάσετε για τις γιορτές, βάλτε την στην λίστα και φτιάξτε την οπωσδήποτε!

Υλικά:

  • 1 κότσι χοιρινό
  • 150 γρ.ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. σέλερι ψιλοκομμένο (όχι τα φυλλαράκια)
  • 80 γρ.καρότο ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. πάπρικα γλυκιά
  • Χυμό από ένα πορτοκάλι
  • Κάρυ
  • Θυμάρι φρέσκο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Εκτέλεση :

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κότσι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε πολύ καλά το κότσι  μέχρι να αποκτήσει ρόδινο χρώμα.

Το τοποθετούμε σε μια βαθιά γάστρα.

Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά μαζί με κάρυ και πάπρικα γλυκιά λίγο αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαλακώσουν και να  αποκτήσουν ξανθό χρώμα.

Προσθέτουμε τα λαχανικά στη γάστρα μαζί με το πορτοκάλι και το θυμάρι και λίγο νερό τόσο ώστε να καλύψει τελείως τα λαχανικά.

Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για τρείς ώρες.

Σερβίρουμε το χοιρινό κότσι μαζί με τα λαχανικά και τις γαλλικές πατάτες βουτύρου.

 

Για τις πατάτες βουτύρου:

Υλικά:

  • 500 γρ.μικρές πατάτες με τη φλούδα  ή έξι κανονικές μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 3-4 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • Δύο σκελίδες σκόρδο σπασμένες
  • 1 κλωνάρι  φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1  κλωνάρι φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 Εκτέλεση:

Πλένουμε  τις Γαλλικές πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν με τη φλούδα σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι, για 10 -15 λεπτά .

Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο τις πατάτες και τα αρωματικά.

Σοτάρουμε τις πατάτες γυρίζοντας τες από όλες τις μεριές. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά. Τις μαγειρεύουμε για 7 λεπτά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα. Αποσύρουμε και διατηρούμε ζεστές τις πατάτες.

Σερβίρουμε μαζί με το χοιρινό κότσι μπρεζέ και τα λαχανικά.

Νικόλ Μαρίνου

 

 

 

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.