Η Νικόλ μας γλυκαίνει για τα Χριστούγεννα φτιάχνοντας κορμό με κάστανο. Μια συνταγή για κλέψετε τις εντυπώσεις και να κερδίσετε τα καλύτερα σχόλια από τους καλεσμένους σας!

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανοΥλικά για το παντεσπάνι:

  • 200 γρ. κρόκους αυγών (περίπου 9)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 180 γρ. ασπράδι αυγού
  • 100 γρ.αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2 γρ.βανίλια
  • Μια λαμαρίνα 60×40

 

Για την κρέμα κάστανο:

  • 450 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 180 γρ.μασκαρόνε ή τυρί κρέμα
  • 80 γρ.ζάχαρη
  • 250 γρ.πουρέ κάστανο (έτοιμο στα σούπερ μάρκετ)
  • 25 γρ. ρούμι

 

Για την γκανάζ :

  • 200γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 75%
  • 200 ml κρέμα γάλακτος 35%

 

Για το στόλισμα:

Κάστανα γλασέ ή γλυκό του κουταλιού κάστανο στραγγισμένο

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κάστανο

Εκτέλεση για το παντεσπάνι:

Τοποθετούμε τα ασπράδια στον κάδο του μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε στην αρχή ελαφρά.Στη  συνέχεια δυναμώνουμε την ταχύτητα και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μια αφράτη  και σφιχτή  μαρέγκα.

Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους  και με ένα σύρμα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν.

Ενώνουμε τους κρόκους με τη μαρέγκα ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια μαρίζ .Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με τη βανίλια κοσκινισμένα.

Ανακατεύουμε πολύ απαλά από το κέντρο και προς έξω μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Απλώνουμε το μείγμα στη λαμαρίνα να πάει παντού. Αφού πρώτα στρώσουμε μια λαδόκολλα και με ένα πινελάκι βουτυρώσουμε την λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσει και να μαλακώσει αφού το σκεπάσουμε πρώτα με μια καθαρή πετσέτα.

 

Ετοιμάζουμε την κρέμα κάστανο.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη  στο μίξερ να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τον πουρέ κάστανο , τη βανίλια και το ρούμι ανακατεύουμε καλά να αφρατέψει το μείγμα. Ενώνουμε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις.

Τοποθετούμε μια καθαρή λαδόκολλα στον πάγκο εργασίας και αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι και ξεκολάμε εύκολα το χαρτί.

Γεμίζουμε το παντεσπάνι με την κρέμα κάστανο (κρατάμε λίγο για την επιφάνεια )και τυλίγουμε σε ρολό .

Το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια με την υπόλοιπη κρέμα κάστανο και κάνουμε γραμμές στην επιφάνεια με ένα πιρούνι.

Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

 

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γκανάζ :

Σπάμε σε κομμάτια την κουβερτούρα μέσα σε γυάλινο μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να φτάσει στο σημείο του βρασμού. Ρίχνουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα περιμένουμε 3′ λεπτά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και περιχύνουμε τον κορμό με τη σοκολάτα. Στολίζουμε με κάστανα γλασέ.

Καλή επιτυχία και Καλά Χριστούγεννα!

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για γιορτινή σαλάτα με προσούτο, πράσινο μήλο και καρύδια, από την Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΣυνταγή για χοιρινό κότσι μπρεζέ με γαλλικές πατάτες βουτύρου, από την Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.