Συνταγή για Γιαουρτόπιτα με Τοματίνια και Φέτα, από τον Σεφ Κυριάκο Μελά

Γιαουρτόπιτα με Τοματίνια & ΦέταΜια μέρα πριν ανοίξουν τα σχολεία και ο Σεφ Κυριάκος Μελάς μας προτείνει μια άκρως γευστική συνταγή, εύκολη και γρήγορη στην εκτέλεση.

Φτιάξτε την και θα με θυμηθείτε!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. γιαούρτι (1 κεσεδάκι )
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένο (εναλλακτικά 4-5 φέτες γαλοπούλα)
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. φέτα ουδέτερης αλμυρής
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμέννη
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 1/3 κ.τ.σ. baking powder
  • 12-15 τοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 10-12  φύλλα φρέσκα μυρωδικά μέντα και βασιλικό ψιλοκομμένα
  • αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο , καρυκεύεστε και ανακατέψτε, το γιαούρτι και τα αυγά.

Προσθέστε τα τυριά , το baking powder και το αλεύρι.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ! Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Γεμίστε με το μίγμα αυτό ανάλογες μικρές φόρμες ή μία μεγάλη, με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και προσθέστε τα τοματίνια από πάνω, βυθίζοντας τα ελαφρά.

Τέλος ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 15-20’ ή για μεγάλο ταψί 35′-40

Καλή επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές του Σεφ επισκεφθείτε το Kids Cooking Club

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.