Ας πιάσουμε το νήμα από την αρχή….

Σήμερα θα σου εκμυστηρευτώ μια δικιά μου προσωπική εμπειρία, που ίσως την έχεις περάσει κι εσύ.

Ως πρωτάκι, κάποτε, κι εγώ αγαπούσα πολύ το γράψιμο. Ήθελα όλη την ώρα να γράφω (ακόμη το θέλω, να τα λέμε και αυτά), έγραφα σε τετράδια, σε βιβλία, σε μπλοκ ζωγραφικής. Ότι χαρτί και να έπεφτε στα χέρια μου, έγραφα πάνω του. Έως την Γ΄ Λυκείου το γράψιμο είχε την τιμητική του. Αργότερα, στην σχολή χρησιμοποιούσα τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, οπότε το γράψιμο σε τετράδια και βιβλία άρχισε σιγά σιγά να μειώνεται.

Το αποτέλεσμα του γραψίματος τόσον χρονών ξέρεις ποιο ήταν;! Στο δεξί δάχτυλο έβγαλα κάλο! Ω ναι, και ήμουν στην πρώτη δημοτικού όταν τον πρωτοέβγαλα και τον είχα συντροφιά όλα τα σχολικά μου χρόνια.

Θα μου πεις τώρα, γιατί στα λέω όλα αυτά και πως σχετίζονται με την αναζήτηση των κατάλληλων προϊόντων γραφής;! Σχετίζονται θα σου απαντήσω…

Ήδη ο γιόκας μου από το Νηπιαγωγείο έχει έρθει σε επαφή με την γραφή και την ανάγνωση. Μπορεί να γράψει και να διαβάσει λέξεις που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα. Διαβάζει ακόμη και τους τιμοκαταλόγους στα εστιατόρια που βγαίνουμε, αλλά γράφει και την λίστα του σούπερ μάρκετ.

σχολικά προϊόντα γραφής

Εκμάθηση γραφής από την προσχολική ηλικία

Γνωρίζοντας λοιπόν, ως παιδαγωγός, ότι ο  γραπτός λόγος όσο και η κατανόησή του ξεκινούν από την προσχολική  περίοδο,  πριν  από  την  είσοδο  του  παιδιού  στο  δημοτικό   σχολείο, και η εκμάθηση της γραφής ξεκινάει από τις τάξεις του προνηπίου, αντιγράφοντας το όνομά τους ή βλέποντας ζωγραφισμένο ένα μήλο και δίπλα την λέξη  μήλο γραμμένη, το παιδί έρχεται σε επαφή με την γραφή από νωρίς (αναδυόμενος γραμματισμός).

(Η πορεία της εξέλιξης της μάθησης του παιδιού ξεκινά από το σπίτι και ολοκληρώνεται σταδιακά στο σχολείο. Το ίδιο το παιδί αρχίζει να αντιλαμβάνεται πως ο γραμματισμός είναι φορέας μηνυμάτων, έτσι ξεκινά από την προσχολική ηλικία να δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την γραφή.)

Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει κι εσύ πως το παιδί σου από μικρή ηλικία δείχνει ενδιαφέρον για τα γράμματα που βλέπει σε ένα παραμύθι, για τις πινακίδες στον δρόμο, όταν παρακολουθεί τηλεόραση αναγνωρίζει την παιδική σειρά που βλέπει, όταν περνάει ως διαφήμιση δείχνοντας μόνο τον τίτλο της σειράς και άλλα πόσα στην καθημερινότητα του.

Η γραφή στην προσχολική ηλικία και μετέπειτα στην σχολική είναι πολύ σημαντική. Ο σωστός τρόπος εκμάθησης σίγουρα οφείλεται κυρίως στους παιδαγωγούς, αλλά κι εμείς ως γονείς μπορούμε να ανακαλύψουμε τα κατάλληλα προϊόντα γραφής, ώστε να εισάγουμε τους μικρούς μας μπόμπιρες στον κόσμο της γραφής πιο ομαλά.

Αν με ρωτάς, δεν θέλω το παιδί μου να ταλαιπωρηθεί με κάλους στα χεράκια του. Όπως επίσης θα με ενδιέφερε τα προϊόντα γραφής του παιδιού μου να είναι κατάλληλα για την ηλικία του και τα μικροσκοπικά του χεράκια. Θέλω να τον βλέπω χαρούμενο όταν γράφει τις εργασίες του για το σχολείο. Και όχι να δυσανασχετεί και να δυσκολεύεται να κάνει τα μαθήματά του.

 

Ω ναι! Βρήκα τα κατάλληλα προϊόντα γραφής για το νέο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς

σχολικά προϊόντα γραφής

Έχοντας όλα αυτά στο μυαλό μου, αναζήτησα προϊόντα γραφής κατάλληλα για τον γιόκα μου που ξεκινάει την πρώτη δημοτικού. Και νομίζω, πως δεν θα μπορούσα να βρω πιο κατάλληλα εργαλεία γραφής από την νέα σειρά της STABILO EASY Start. Και μόνο από την ονομασία τους μου έκαναν το κλικ!

Βρήκα τα νέα τριγωνικά εργονομικά μολύβια γραφίτη που διευκολύνουν την εκμάθηση της γραφής, αλλά και εργονομικά μηχανικά μολύβια με προκαθορισμένες θέσεις για τη θέση των δακτύλων, που βοηθά τα παιδιά να μάθουν να γράφουν και μάλιστα σε διαφορετικές εκδόσεις, για δεξιόχειρες και αριστερόχειρες αντίστοιχα! Επίσης, βρήκα εργονομικά τριγωνικά μολύβια ζωγραφικής που έχουν αυλακώσεις πάνω στο σώμα του μολυβιού, ώστε το παιδί να μπορεί να βρει μόνο του τη σωστή θέση κρατήματος και εργονομικά στυλό τύπου roller (που δέχονται και ανταλλακτικό). Τέλεια;!

Ανακάλυψα ότι είναι κατάλληλα σχεδιασμένα για το μέγεθος του χεριού των μικρών μας. Το καλύτερο είναι πως είναι διαθέσιμα σε δυο εκδόσεις, αν το παιδί είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας έχουν το αντίστοιχο προϊόν για το καθένα. (Στο ξαναλέω γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση!)

Βγαίνουν σε πολλά χρώματα, ώστε το παιδί να διαλέξει όποιο χρώμα του αρέσει.

Ο γιος μου τα δοκίμασε ήδη και έχει ενθουσιαστεί! Εσείς τα έχετε δει;!

Για τον γιόκα μου επέλεξα το πρώτο εργονομικά σχεδιασμένο μολύβι STABILO EASYgraph, χρώμα πετρόλ για δεξιόχειρες. Το μηχανικό μολύβι STABILO EASYergo 1.4 που είναι για λίγο μεγαλύτερα παιδιά και τέλος τα χρωματιστά μολύβια  STABILO EASYcolors που όπως λένε η ζωγραφική γίνεται παιχνίδι!

σχολικά προϊόντα γραφής

Τι είναι η νέα σειρά προϊόντων STABILO Easy Start

Η σειρά EASY Start περιλαμβάνει τα πιο αξιόπιστα εργονομικά προϊόντα για την υποστήριξη και ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής. Διαθέσιμα σε 2 εκδόσεις: για δεξιόχειρες & αριστερόχειρες.

Η εκμάθηση του ενδεδειγμένου τρόπου γραφής είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Στη STABILO θέλουν να εισάγουμε τα παιδιά στον κόσμο της γραφής και της σχεδίασης με τον πιο εύκολο και δημιουργικό τρόπο. Έτσι, για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας έχουν δημιουργήσει μια πολύχρωμη σειρά ειδικά σχεδιασμένων προϊόντων γραφής- τη STABILO EASY Start, ώστε να παρέχουν τη βέλτιστη υποστήριξη για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής.

H εκμάθηση της γραφής είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Η οικογένεια προϊόντων STABILO EASYStart περιλαμβάνει εργαλεία γραφής κατάλληλα για την ηλικία, το μέγεθος του χεριού και το χέρι γραφής ώστε να επιτύχει τη μέγιστη άνεση στη γραφή από τις πρώτες προσπάθειες στην προσχολική ηλικία μέχρι την τελειοποίηση των δεξιοτήτων γραφής αργότερα. Επειδή οι ανάγκες & οι ικανότητες ενός παιδιού είναι πολύ διαφορετικές στο διάστημα από το νηπιαγωγείο μέχρι το τέλος του δημοτικού, η σειρά STABILO EASYStart περιλαμβάνει το ιδανικό εργαλείο γραφής για κάθε περίσταση.

Βρείτε τα όλα εδώ. Πραγματικά ότι καλύτερο έχω δει από είδη γραφικής ύλικης για παιδιά!

σχολικά προϊόντα γραφής

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.