Για να ξεκινήσει γλυκά η εβδομάδα η Σεφ Νικόλ Μαρίνου μας ετοίμασε μια δροσερή πανακότα με κεράσια… Πάρτε χαρτί και μολύβι, σημειώστε τα υλικά και φτιάξτε την !!!

panakota

Υλικά:

  • 1κιλό κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 120 γρ. πλήρες γάλα
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 250 γρ. κεράσια (καθαρό βάρος) χωρίς τα κουκούτσια

Για την επικάλυψη:

  • κεράσια για το στόλισμα
  • σιρόπι από βύσσινο

 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κεράσια και τα πολτοποιούμε στο μούλτι να γίνουν πουρέ.

Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ γεμάτο μέχρι επάνω  με παγωμένο νερό για 10 λεπτά.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά από την ώρα του βρασμού.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα σκύψουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε να λιώσουν.

Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και τον πολτό από τα κεράσια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 5 ώρες να σφίξει .

Μετά από πέντε ώρες ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με σιρόπι βύσσινο και κεράσια.

Καλή επιτυχία!!!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.