Για να ξεκινήσει γλυκά η χρονιά η Νικόλ μας φτιάχνει Μιλφέιγ.

Εύκολη συνταγή για μιλφέιγ. Φτιάξτε το αγαπημένο σας γλυκό και εντυπωσιάστε.

Μιλφέιγ

Υλικά για τη βάση:

1 πακέτο μπισκότα σφολιάτας

 

Για την πατισερί:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας
  • 1 βανιλίνη
  • 300 γρ .κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • χτυπημένη σαντιγί

 

Για την επικάλυψη:

  • 300 γρ.κρέμα γάλακτος 35%  λιπαρά
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη  άχνη
  • Μπισκότα σφολιάτας θρυμματισμένα

Μιλφέιγ

Εκτέλεση:

Για την πατισερί:

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα μέχρι να φτάσει στο σημείο του βρασμού.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, τα αυγά και το κορν φλάουρ και τα χτυπάμε με το σύρμα έτσι ώστε να πάρουμε ένα χυλό.

Όταν φτάσει το γάλα λίγο πριν το στάδιο του βρασμού κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε με μια βαθιά κουτάλα λίγο λίγο μέσα στο μείγμα αυγών χτυπώντας παράλληλα με το σύρμα (όπως κάνουμε με το αυγολέμονο).

Μεταφέρουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα ξανά και ανακατεύουμε συνέχεια με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει!Αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανιλίνη ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε την καυτή κρέμα σε γυάλινο μπολ. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με διαφανή μεμβράνη (η μεμβράνη να ακουμπά την κρέμα για να μην κάνει κρούστα).

Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μετά από 2 ώρες μεταφέρουμε την κρέμα σε μπολ και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά. Χτυπάμε τα 300 γρ. κρέμα γάλακτος  μέχρι να γίνει σαντιγί(χωρίς ζάχαρη).  Ρίχνουμε την χτυπημένη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μαρίζ από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα βάζουμε στα ποτηράκια για να καλύψουμε τον πάτο των ποτηριών ρίχνουμε κρέμα πατισερί ξανά μπισκότο και μετά κρέμα πατισερί μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα μέχρι να σφίξει λίγο το γλυκό.

Τέλος χτυπάμε την κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά με την άχνη να γίνει σαντιγί.Την βάζουμε σε κορνέ και στολίζουμε το γλυκό μας με ροζέτες  και θρυμματισμένα μπισκότα σφολιάτας.

Διατηρούνται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΑνασκόπηση της χρονιάς που μας πέρασε! ..Μια χρονιά που για ακόμη μια φορά, τα είχε όλα!
Επόμενο άρθροΣυνταγή για Μανιταρόσουπα Βελουτέ, από την Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.