Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και η Σεφ Νικόλ Μαρίνου ετοίμασε για εμάς το ωραιότερο   κέικ  σοκολάτας.

Το συγκεκριμένο κέικ δεν είναι ένα κοινό κέικ γιατί το εσωτερικό του είναι υγρό και όταν κοπεί τρέχει σαν ζεστή λάβα η σοκολάτα. Το καλύτερο είναι ότι σε ελάχιστο χρόνο και με πολύ λίγα υλικά θα έχετε ένα θεσπέσιο γλύκισμα με λαχταριστή σοκολάτα.

Λάβα κεικ

Υλικά:

  • 230 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 3 τεμ. αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 40 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τα φορμάκια:

  • βούτυρο αγελαδινό
  • κακάο σε σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

  • παγωτό βανίλια
  • ώριμες φράουλες

Εκτέλεση:

Κομματιάζουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα και την βάζουμε σε μπολ μαζί με το βούτυρο και λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώνουμε τα φορμάκια πολύ καλά και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα περνάμε με σκόνη κακάο τινάζοντας το περιττό κακάο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε για λίγο με τον αυγοδάρτη και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι αν αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα και ανακατεύουμε παράλληλα με τον αυγοδάρτη φροντίζοντας να ενωθούν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν τα υλικά.
Γεμίζουμε τα φορμάκια κατά τα 2/3 περίπου και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα του φούρνου.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς για 30 λεπτά.
Ψήνουμε το λάβα κέικ μόνο για 13 λεπτά και όταν είναι έτοιμα αφήνουμε για τρία – τέσσερα να ξεκουραστούν στον πάγκο εργασίας και ξεφορμάρουμε σε πιάτο.
Για την επικάλυψη κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη και συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια και φράουλες.
Tipς:Φροντίζουμε να μη ξεπεράσουμε τον χρόνο ψησίματος γιατί το κέικ θα ψηθεί στο εσωτερικό του και δεν θα έχει ρευστή μορφή αλλά θα μοιάζει με μπράουνι.
Καλή Επιτυχία!!!
Περισσότερες συνταγές της Σεφ Νικόλ Μαρίνου θα βρείτε εδώ.

 

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΜάθε τα πάντα για την Ημέρα των Ερωτευμένων (Αγίου Βαλεντίνου)
Επόμενο άρθροΤέσσερις γυναίκες συγγραφείς απαντούν στην ερώτηση “Τι είναι αγάπη;” ..
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.