Το καλοκαίρι τα γλυκά ψυγείου είναι στις δόξες τους γιατί λόγω της ζέστης χρειαζόμαστε λίγη δροσιά παραπάνω. Ο συνδυασμός με τα φρούτα τα κάνει ακόμα πιο νόστιμα και πιο δροσερά. Το κλασσικό μαμαδίστικο γλυκό των παιδικών μας χρόνων εδώ σε νέα εκτέλεση αλλά πάντα με την ίδια νοστιμιά.

toyrta portokali

Υλικά

Υλικά για την κρέμα βανίλιας:

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα αγελαδινό
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού:

  • 1 λίτρο φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 120 γρ. κορν φλάουρ
  • 1 τεμ. βανιλίνη

Για την βάση:

  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ (περίπου)

Για την επικάλυψη:

  • 50 γρ. ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης
  • 10 τεμ. λεπτές φέτες από κομπόστα ροδάκινο
  • 2 τεμ. ροδέλες πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Σε μια πιατέλα τοποθετούμε ένα τσέρκι 24 εκ. με κούμπωμα και στρώνουμε τα μπισκότα φροντίζοντας να καλύψουμε τον πάτο χωρίς να αφήσουμε κενά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα βανίλια και δένουμε την κρέμα σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με τον αβγοδάρτη για να μην κολλήσει και αποσύρουμε όταν αρχίσει να κοχλάζει.
Ρίχνουμε την κρέμα στη βάση με τα μπισκότα να τα καλύψει τελείως.
Στρώνουμε σε όλη την επιφάνεια της κρέμας άλλη μια στρώση με μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για μια ώρα.
Στη συνέχεια σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα πορτοκαλιού και κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία όπως κάναμε με την κρέμα βανίλιας.
Βγάζουμε από το ψυγείο την τούρτα και ρίχνουμε την κρέμα πορτοκαλιού φροντίζοντας να πάει παντού.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα και βάζουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες ιδανικά για ένα βράδυ.
Την άλλη μέρα με προσοχή ξεφορμάρουμε το γλυκό με την βοήθεια ενός μαχαιριού γυρίζοντας το περιμετρικά και ξεκουμπώνουμε το τσέρκι .
Στολίζουμε γύρω γύρω την τούρτα με φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο , με ροδέλες πορτοκαλιού και λεπτές φέτες από κομπόστα ροδάκινο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές της Σεφ Νικόλ Μαρίνου θα βρείτε εδώ.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΔημιουργική Απασχόληση στις Διακοπές!
Επόμενο άρθροTips για δημιουργικό χρόνο με το παιδί και το καλοκαίρι!
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.