Για να ξεκινήσει ωραία η εβδομάδα η Νικολ μας ετοιμάζει ένα Cheesecake, που θα γλύφουμε τα δάχτυλά μας.
Υλικά για τη βάση:
- 200 γρ.μπισκότα oreo
- 30 γρ.φρέσκο βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα πραλίνα – καφέ:
- 500 γρ.πραλίνα φουντουκιού
- 500 γρ.τυρί κρέμα
- 200 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 80 γρ.κόκκους καφέ εσπρέσο
- 8 γρ.νεσκαφέ σε σκόνη
- 12 γρ.ζελατίνη
Για την γκανάζ:
- 200 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα 75%
- 100 γρ. κρ.γάλακτος 35% λιπαρά
Για τη διακόσμηση:
Σοκολατένια πουράκια
Εκτέλεση:
Σε ένα πολυμίξερ ρίχνουμε τα μπισκότα oreo και τα πολτοποιούμε να γίνουν σκόνη.Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος.
Τοποθετούμε ένα τσέρκι 22 εκ. ή ένα στεφάνι αποσπώμενης φόρμας πάνω σε μια πιατέλα και στρώνουμε τα μπισκότα πατώντας τα πολύ καλά με τη ράχη ενός κουταλιού έτσι ώστε να καλύψουμε τον πάτο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα.
Για την κρέμα πραλίνα:
Τοποθετούμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά μαζί με τους κόκκους του εσπρέσο και τη σκόνη του Νες καφέ και αφήνουμε να βράσει. Παράλληλα βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό την κρέμα τυριού πολύ καλά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε την πραλίνα μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.Αφήνουμε στην άκρη.
Σουρώνουμε την κρέμα γάλακτος που έχει βράσει και μέσα εκεί ρίχνουμε τις ζελατίνες αφού πρώτα τις στραγγίξουμε πολύ καλά και ανακατεύουμε να διαλυθούν.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου η κρέμα .
Όταν κρυώσει ρίχνουμε πολύ σιγά την κρέμα γάλακτος στο μείγμα πράλινας χτυπώντας παράλληλα μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλά.
Βάζουμε αυτό το μείγμα πάνω στη βάση των μπισκότων και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει πολύ καλά.
Τέλος ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομματάκια και την βάζουμε μέσα σε ενα γυάλινο μεγάλο μπολ .Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σχεδόν να φτάσει στο σημείο του βρασμού.
Ρίχνουμε μέσα στα κομματάκια σοκολάτας την καυτή κρέμα γάλακτος και μετά από λίγα λεπτά ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να γίνει λεία σαν αλοιφή.
Ρίχνουμε την γκανάζ πάνω στην παγωμένη κρέμα του cheesecake απλώνοντας να πάει παντού και τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για ένα βράδυ.
Την επόμενη βγάζουμε απο το ψυγείο αφήνουμε λίγο να σταθεί και με ένα κοφτερό μαχαίρι περνάμε γύρω γύρω το τσέρκι για να το ξεκολλήσουμε και το αφαιρούμε με πολύ προσοχή.
Στολίζουμε με σοκολατένια πουράκια.
Καλή επιτυχία!
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!