Η Νικόλ ετοίμασε σήμερα μια μοσχομυριστή στριφτή σπανακόπιτα! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε τα υλικά..

strifti spanakopita

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 750 γρ. σπανάκι
  • 400 γρ. τυρί φέτα ψιλοκομμένη
  • 2 πράσα το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι καυκαλήθρες ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τα φύλλα και το ταψί
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • σουσάμι για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Για την επικάλυψη:

  • 1 αυγό ολόκληρο
  • 3 κουτ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 4  – 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε καθαρίζουμε το σπανάκι και το κόβουμε με τα χέρια σε κομμάτια και το βάζουμε σε στραγγιστό για μακαρόνια με λίγο αλάτι και αφήνουμε μία ώρα να κατεβάσει τα υγρά του.

Σε ένα αντικολλητικό  τηγάνι αφού ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν και να γυαλίσουν.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ρίχνουμε τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια και τον άνηθο και ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Πιέζουμε με τα χέρια το σπανάκι να φύγει το περιττό ζουμί και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το μείγμα από τα χορταρικά που σοτάραμε και προσθέτουμε την φέτα, το μοσχοκάρυδο τριμμένο και λίγο πιπέρι.

Στον πάγκο εργασίας ανοίγουμε το φύλλο κρούστας.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαστάσεων 24 εκ..

Παίρνουμε ένα φύλλο  κρούστας και το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και  ρίχνουμε πασπαλιστά από το μείγμα  με το σπανάκι που ετοιμάσαμε.

Στη συνέχεια το ρολάρουμε και το γυρίζουμε σε σαλιγκάρι.

Το τοποθετούμε το κέντρο του ταψιού.

Στη συνέχεια παίρνουμε ένα δεύτερο φύλλο κρούστας ραντίζουμε με ελαιόλαδο και  πασπαλίζουμε με το μείγμα  από το σπανάκι ρολάρουμε να σχηματιστεί ένα μπαστούνι  και το τοποθετούμε στο τελείωμα  του σαλιγκαριού να ενωθεί έτσι θα αρχίσει να σχηματίζεται ένα σπιράλ.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κάνοντάς τα μπαστούνια και τα τυλίγουμε κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα μεγάλο σπιράλ.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα υλικά της επικάλυψης  ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και με ένα πινελάκι περνάμε όλη την επιφάνεια της σπανακόπιτας.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μια ώρα περίπου μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει χρυσάφι χρώμα.

Όταν κρυώσει κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία!!!

Περισσότερες συνταγές της Νικόλ θα βρείτε εδώ.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΜάθε στα παιδιά σου να διαχειρίζονται τα χρήματά τους υπεύθυνα με το Woli!
Επόμενο άρθροΤούρτα σοκολάτας με βουτυρόκρεμα από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.