Λαχταριστό μοσχαράκι με κάστανα και μανιτάρια για να κρατήσουμε για πάντα το γιορτινό κλίμα στο τραπέζι μας λέει η Σεφ μας κι εμείς θα συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί της!

mosxari me kastana

Υλικά:

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα, κιλότο ή σπαλομίτα) χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 τεμ. κάστανα βρασμένα
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φετούλες1
  • 1 τεμ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 τεμ. δοντάκια σκόρδο ( το ένα ψιλοκομμένο και το άλλο ολόκληρο)
  • 1 φλ.τσ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλ.τσ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για τα μανιτάρια
  • 2 τεμ. φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ.γλ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι κατά βούληση
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο κατά βούληση

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά και αφού ζεσταθεί πολύ καλά ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες μαζί με ένα δοντάκι σκόρδο ολόκληρο και ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να πέσει ο όγκος τους.
Όταν είναι έτοιμα τα μανιτάρια τα αφήνουμε στην άκρη και αφαιρούμε το φρέσκο θυμάρι και το ολόκληρο δοντάκι σκόρδο.
Σε μια σοτέζα αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τμηματικά τα κομμάτια του κρέατος μαζί με λίγο μπαχάρι να σοταριστούν πολύ καλά .
Σοτάρουμε όλα τα κομμάτια και τα βάζουμε σε μια πιατέλα φροντίζοντας να τα διατηρήσουμε ζεστά μέχρι την ώρα που θα τα χρειαστούμε.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στην κατσαρόλα αν χρειάζεται και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αποκτήσει ξανθό χρώμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να μυρίσει ελαφρά.
Ακολούθως προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος που έχουμε αφήσει στην άκρη μαζί με το ζουμάκι που έβγαλαν και αφήνουμε για 3 με 4 λεπτά να δέσουν οι γεύσεις και σβήνουμε με το κρασί .
Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε το άλλο κλαδάκι με το θυμάρι και τα φύλλα δάφνης και ρίχνουμε λίγο ζωμό από κοτόπουλο ή χλιαρό νερό τόσο που να καλύψει το κρέας ως τη μέση και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι . Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά και φροντίζουμε να μη μείνει το φαγητό χωρίς ζουμάκι.
Τα τελευταία δέκα λεπτά και αφού έχει ψηθεί το κρέας προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα βρασμένα κάστανα και αφήνουμε την κατσαρόλα χωρίς το καπάκι να δέσει η σάλτσα του κρέατος και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και πιπέρι.
Αν το φαγητό έχει πολύ αραιή σάλτσα ρίχνουμε 2 με 3 κομματάκια φρέσκο βούτυρο παγωμένο και κουνάμε ελαφρά την κατσαρόλα να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας ή ρύζι πιλάφι.
Καλή Επιτυχία!
Περισσότερες συνταγές της Σεφ Νικόλ Μαρίνου θα βρείτε εδώ.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΧριστουγεννιάτικη αλμυρή πουτίγκα από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΤηγανίτες από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.