ΚρεατοπιτάκιαΣυνταγή για νοστιμότατα κρεατοπιτάκια, μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας για σνακ στο γραφείο, ακόμη μπορείτε να τα βάλετε για κολατσιό στο σχολείο.

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. ψιλοκομμένο μοσχάρι ή κοντροκομμένο κιμά
  • 1 μικρό κολοκύθι τριμμένο 
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κυβάκια 
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1/2 πράσο ψιλοκομμένο 
  • 2 κ.τ.σ. τυρί κρέμα 
  • 4 κ.τ.σ. βρώμη
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο  σφολιάτα ολικής ή φύλλο κρούστας 
  • σουσάμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρετε το κρέας σε ένα τηγάνι και αφού πάρει χρώμα, προσθέστε το κρεμμύδι και το πράσο.

Συνεχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας το τριμμένο κολοκύθι και την κόκκινη πιπεριά.

Τέλος αποσύρετε από την φωτιά, καρυκεύστε και προσθέστε το τυρί κρέμα και την βρώμη. 

Κόψτε το φύλλο σφολιάτας σε 8 ισομερή παραλληλόγραμμα ή το φύλλο κρούστας στα 2 και

γεμίστε κατά μήκος. 

Κλείστε τις άκρες τυλίγοντας σε ρόλο και δώστε σχήμα ” σαλιγκαριού”

Αλείψτε με νερό και πασπαλίστε με σουσάμι.

Τέλος ψήστε αναλόγως, στους 200οC για 20 λεπτά, την σφολιάτα και στους 180οC για 17-20 λεπτά, το φύλλο κρούστας.

Για περισσότερες συνταγές του σεφ Κυριάκου Μελά πατήστε εδώ

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.