Αν θέλεις να φτιάξεις τα πιο νόστιμα Pancakes με γεύση μήλου και να τα σερβίρεις ενδιάμεσα με frozen yogurt, σου έχω την καλύτερη συνταγή από τον σεφ Κιριάκο Μελά.
ΥΛΙΚΑ
για τα pancakes:
- 60 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (κοσκονισμένο)
- 60 γρ. αλεύρι λευκό (κοσκονισμένο)
- 3 μικρά κόκκινα μήλα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
- 40 γρ. σταφίδες (ψιλοκομμένες)
- 1,5 κ.τ.γ. κανέλα
- 1 αυγό
- 2 κ.τ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
- 1 κ.τ.σ. baking powder
- 185 γρ. γάλα
- 2 κ.τ.σ. μέλι
για το Frozen yogurt:
- 400 γρ γιαούρτι
- 2 ασπράδια
- 100 μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
Μέλι και καρύδια (για το γαρνίρισμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε τα ασπράδια σε ένα μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά το 1/3 του γιαουρτιού με το μέλι και το αλάτι.
Ενσωματώστε το μίγμα αυτό στο υπόλοιπο γιαούρτι με απαλές κινήσεις και προσθέστε στην συνέχεια την μαρέγκα.
Ρίξτε το μίγμα στην παγωτομηχανή και αφήστε το να παγώσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάστε τα pancakes.
Μουλιάστε τις σταφίδες σε λίγο ζεστό νερό με δύο πρέζες(επιπλέον) σκόνη κανέλα για μισή ώρα και στην συνέχεια στραγγίξτε τις.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίξτε τα μήλα, την κανέλα και το μέλι και αφήστε τα να ψηθούν ώσπου να μαλακώσουν τα μήλα.
Με ένα σύρμα χειρός, σε ένα μπολ, ανακατέψτε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα pancakes μέχρι να έχετε ένα λείο και υδαρές μείγμα .
Αφού αποσύρετε τα μήλα από την φωτιά, προσθέστε τα μαζί και τις σταφίδες στο μείγμα και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.
Ζεστάνετε ένα ελαφρά λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίξτε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα, σε κυκλικό σχήμα και αφήστε να ροδίσουν για δύο λεπτά από κάθε μεριά.
Σερβίρεται τα pancakes ενδιάμεσα με το frozen yogurt και γαρνίρετε με μέλι και καρύδια.
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!