H χώρα μας εξακολουθεί να δίνει σκληρό αγώνα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, αλλά η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν ανάγκες που πρέπει να καλύψουμε. Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο μπορείτε πάσης φύσεως συνωστιμό.

Σε ότι αφορά την κάλυψη των αναγκών, το διαδίκτυο βοηθάει προσφέρωντας λύσεις για τις ανάγκες που μπορούμε να καλύψουμε ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειαστεί να βγούμε απο το σπίτι μας.

Βρείτε παρακάτω κάποιους επιπλέον έξυπνους τρόπους προφύλαξης απο τον κορονοϊό:

Αποφύγετε τις ουρές και τον συνωστισμό στα Super Market

Αποφύγετε τις ουρές στα σούπερ μάρκετ και τον συνωστισμό. Αντί αυτού κάντε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ δικτυακά και παραλάβετε τα στο σπίτι σας. Χωρίς ουρές, Χωρίς αναμονή στο ταμείο.

Μπορείτε να κάνετε τα ψώνια του Σούπερ Μάρκετ:

Απο τον ΑΒ ΒασιλόπουλοΚάντε click εδώ!

Απο τα Σούπερ Μάρκετ ΚρητικόςΚάντε κλικ εδώ!

Απο το online supermarket e-FreshΚάντε κλικ εδώ!

Αποφύγετε τις ουρές και τον συνωστισμό στα Φαρμακεία

Αποφύγετε τις ουρές και τον συνωστισμό στα φαρμακεία εκτός αν πρόκειται να προμηθευτείτε φάρμακα. Για όλα τα υπόλοιπα φαρμακευτικά είδη (αντισηπτικά, σκευάσματα βιταμινών, απολυμαντικά μαντηλάκια, βρεφικά είδη κλπ.) προτιμήστε να τα προμηθευτείτε απο ηλεκτρονικά Φαρμακεία μέσω ιντερνετ ή τηλεφωνικής παραγγελίας. Θα βρείτε ανταγωνιστικικές τιμές και θα αποφύγετε τον κίνδυνο να έρθετε σε επαφή με άλλα άτομα υψηλού κινδύνου ή άτομα που πιθανόν να νοσούν.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα είδη Φαρμακείου σας από:

Το E-farmakeio – Κάντε κλικ εδώ!

To Pharm24 – Κάντε κλικ εδώ!

To Pharmagoods – Κάντε κλικ εδώ!

Το PharmaSofia – Κάντε click εδώ!

και πολλά άλλα ήλεκτρονικά Φαρμακεία – κάντε μια αναζήτηση στο Internet και θα βρείτε πολλά ακόμη.

menoumespiti2

Αποφύγετε τις ουρές και τον συνωστισμό στις Τράπεζες

Όλες οι Τράπεζες έχουν συστήματα online συναλλαγών. Χρησιμοποιήστε το e-banking για να πραγματοποιήσετε πληρωμές λογαριασμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΚΟ, Τηλεπικοινωνίες, Οφειλές προς την Εφορία), μεταφορές χρημάτων αλλά ακόμη και ενημέρωση στοιχείων μέσω αποστολής εγγράφων ηλεκτρονικά.

Κάντε τις αγορές σας απο Ηλεκτρονικά Καταστήματα

Ότι και αν χρειάζεστε, υπάρχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που το έχει και μπορείτε να το προμηθευτείτε χωρίς να χρειάζεται να βγείτε απο το σπίτι. Απο είδη μόδας, βρεφικά είδη, βιβλία, παιχνίδια, είδη βιβλιοπωλείου, πάνες μέχρι βιολογικά τρόφιμα και πάσης φύσης υπηρεσίες. Προτιμήστε τα ηλεκτρονικά καταστήματα για να κάνετε τις απαραίτητες αγορές σας. Για να κάνετε έρευνα αγοράς και να βρείτε τις καλύτερες τιμές ψάξτε στο skroutz.gr ή το bestprice.gr .

Άλλοι τρόποι προστασίας απο τον Κορονοϊό

Η πιο ενημερωμένη και επίσημη πηγή για να μάθετε όλες τις επίσημες ανακοινώσεις είναι η σελίδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Νέο κορωνοϊό Covid-19 – Οδηγίες απο τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Μπορείτε επίσης να επισκέπτεστε την σελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για ανακοινώσεις και οδηγίες για τον Κορωνοϊό όπως επίσης και την σελίδα του Υπουργείου Υγείας.

ΙΣΑ για κορονοϊό: Έτσι θα σταματήσει η εξάπλωση – Χρήσιμες οδηγίες

Την ανάγκη λήψης μέτρων από όλους τους πολίτες, αλλά και από τις επιχειρήσεις, για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΙΣΑ διαπιστώνει ότι πολλοί ασθενείς δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο αυτοπεριορισμού και ότι υπάρχει έλλειψη στην αγορά σε μάσκες και απολυμαντικά.

Οδηγίες:

 • 1. Σε κάθε επιχείρηση θα πρέπει στην είσοδο να υπάρχει συσκευασία απολυμαντικού.
 • 2. Κάθε άτομο που μετακινείται εκτός σπιτιού πρέπει να φέρει μαζί του απολυμαντικό ή απολυμαντικά μαντιλάκια. Τα δοχεία απορριμμάτων που ρίχνονται, τα απολυμαντικά μαντιλάκια, που χρησιμοποίησε ο ασθενής θα πρέπει να φέρουν εσωτερική πλαστική σακούλα με ενοποιημένο σχοινί κλεισίματος.
 • 3. Ο χώρος αναμονής(σαλόνι) θα πρέπει πριν το άνοιγμα ή μετά το πέρας της προηγούμενης χρήσης να απολυμαίνεται (δάπεδο, καρέκλες, τραπέζια). Στα τραπέζια δεν πρέπει αυτήν την περίοδο να υπάρχουν περιοδικά, και διαφημιστικά φυλλάδια.
 • 4. Εάν έχει συσκευασία παροχής πόσιμου νερού να χρησιμοποιούνται πλαστικά κύπελλα σε θήκη και όχι χύμα.
 • 5. Εάν η επίσκεψη στο γραφείο γίνεται με τηλεφωνικό ραντεβού καλό είναι να ενημερώνεται ο πελάτης ότι εάν έχει βήχα να μην προσέλθει ή εάν είναι επιτακτική ανάγκη να προσέλθει με μάσκα.
 • 6. Χαιρετάμε με άγγιγμα των αγκώνων και κρατάμε απόσταση δύο μέτρων από τον συνομιλητή μας.
 • 7. Πλένουμε τα χέρια μας μετά την χρήση της τουαλέτας και όταν πιάνουμε ακάθαρτα αντικείμενα.
 • 8. Στις μετακινήσεις με μέσα ΜΜ μετά την αποβίβαση απολυμαίνουμε τα χέρια μας. Εάν το λεωφορείο έχει πολλούς επιβάτες αποφεύγουμε το πρόσωπο του συνεπιβάτη στρέφοντας το πρόσωπο μας σε λοξή θέση αριστερά η δεξιά Μόλις φθάσουμε στην εργασία μας πλένουμε τα χέρια μας ή τα απολυμαίνουμε.
 • 9. Εάν χρησιμοποιούμε δικό μας όχημα στις μετακινήσεις που όμως γίνεται χρήση και από άλλα άτομα θα πρέπει με ένα απολυμαντικό μαντιλάκι να απολυμάνουμε τις χειρολαβές στις πόρτες το τιμόνι και τους λεβιέδες ταχύτητας και χειρόφρενου.
 • 10. Στις οικονομικές συναλλαγές χρησιμοποιούμε την κάρτα την οποία απολυμαίνουμε μετά την χρησιμοποίηση της και όχι νομίσματα.
 • 11. Γυρίζοντας σπίτι απολυμαίνουμε τα χέρια μας πριν μπούμε με απολυμαντικό χαρτομάντιλο ή υγρό απολυμαντικό. Βγάζουμε τα παπούτσια και τα εσώρουχα και τα βάζουμε στο μπαλκόνι να αερισθούν, πλένουμε τα χέρια μας και το πρόσωπο και αλλάζουμε εσώρουχα. Τα ρούχα αφήνονται να αερισθούν για μισή τουλάχιστον ώρα. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται σε κάθε πολύωρη έξοδο από το σπίτι.
 • 12. Δεν πηγαίνουμε γυμναστήριο και σε άλλες κλειστές εκδηλώσεις η συναντήσεις. Εφόσον έχουμε βήχα δεν πηγαίνουμε στο γιατρό χωρίς μάσκα. Δεν πρέπει να εκτιθέμεθα σε ψυχρό περιβάλλον.
 • 13. Ανοίγετε την πόρτα με την μύτη του παπουτσιού η τον αγκώνα, εάν η πόρτα έχει χειρολαβή με το χέρι σας και αφού μπείτε στην αίθουσα απολυμάνετε τα χέρια σας με απολυμαντικό η ένα απολυμαντικό μαντιλάκι. Δεν αγγίζουμε καταλόγους ή διαφημιστικά έντυπα
 • 14. Εάν ο σύντροφο σας έχει συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να φοράτε και οι δύο μάσκα. Όσοι τον φροντίζουν θα φορούν μάσκα και γάντια και την μεν μάσκα θα την αντικαθιστούν κάθε τρεις ώρες τα γάντια αμέσως μετά το τέλος της φροντίδας. Αερίζουμε συχνά το δωμάτιο του δίνουμε υγρά αποφεύγοντας τα ξινά τα αλμυρά και τα γλυκά. Σε περίπτωση που δεν έχετε απολυμαντικό ούτε χαρτομάντιλα πλύνετε τα χέρια με σαπούνι.

Σχετικά Άρθρα

Νέος κορωνοϊός – COVID-19 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

Πως να μιλήσω στο παιδί μου για τον κορωνοϊό!

Η ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.