Διαβάστε τον οδηγό μας βήμα βήμα για να ενεργοποιήσετε την Άυλη Συνταγογράφηση για να λαμβάνετε από τον γιατρό σας τις συνταγές για φάρμακα και τα παραπεμπτικά εξετάσεων σας με μήνυμα (sms) στο κινητό σας τηλέφωνο ή και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email), χωρίς χαρτιά.

Χρησιμοποιήστε την άυλη συνταγογράφηση για να κλείσετε το ραντεβού σας για τον εμβολιασμό κατά της covid-19.

Τι είναι η άυλη συνταγογράφηση και ποια τα οφέλη της

Η άυλη συνταγογράφηση είναι μια υπηρεσία της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. Με την ενεργοποίηση της υπηρεσίας συνταγογράφησης θα λαμβάνετε από τον γιατρό σας τα στοιχεία των συνταγών φαρμάκων ή των παραπεμπτικών εξετάσεών σας με μήνυμα (sms) στο κινητό σας ή και με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) σας και όχι με εκτυπώσεις. Με την εγγραφή σας μπορείτε επίσης να λαμβάνετε ενημερώσεις μέσω SMS ή email για ιατρικά σας ραντεβού και τις εκτελέσεις των συνταγών ή παραπεμπτικών εξετάσεων σας.

Παράδειγμα Ειδοποίησης Ιατρικής Συνταγής με sms
Παράδειγμα Ειδοποίησης Ιατρικής Συνταγής με sms
Παράδειγμα Ειδοποίησης Ιατρικής Συνταγής με email
Παράδειγμα Ειδοποίησης Ιατρικής Συνταγής με email
Παράδειγμα Ειδοποίησης Ιατρικώνεξετάσεων με email
Παράδειγμα Ειδοποίησης Ιατρικώνεξετάσεων με email

Με την επίδειξη του SMS ή του μηνύματος email, ο φαρμακοποιός στη συνέχεια μπορεί εύκολα να επιβεβαιώσει τη συνταγή γιατρού, για να παραλάβετε τα φάρμακα σας, χωρίς να προσκομίσετε φυσικό έντυπο (χαρτί) της συνταγής φαρμάκων του ιατρού με την υπογραφή και τη σφραγίδα του. Το ίδιο ισχύει και με τα διαγνωστικά κέντρα ή ιατρεία για την εκτέλεση των παραπεμπτικών για να πραγματοποιήσετε τις εξετάσεις σας.

Στην περίπτωση απώλειας του sms ή/και του email που έχετε λάβει με τον αριθμό της συνταγής (barcode συνταγής), ο φαρμακοποιός μπορεί να αναζητήσει τη συνταγή σας με βάση τον ΑΜΚΑ σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το κινητό τηλέφωνο ή/και πρόσβαση στο email σας, όπου θα σας αποσταλεί κωδικός επιβεβαίωσης, τον οποίο θα πρέπει να γνωστοποιήσετε στον φαρμακοποιό.

Πώς λειτουργεί η άυλη συνταγογράφηση

Με την άυλη συνταγογράφηση αλλάζει ο τρόπος που λαμβάνετε μια συνταγή ή/και ένα παραπεμπτικό από τον γιατρό σας, καθώς και την εκτέλεσή τους στο φαρμακείο ή στο διαγνωστικό ιατρείο.

Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία και να επιλέξετε τον τρόπο αποστολής της άυλης συνταγής (κινητό τηλέφωνο ή/και e-mail). Η ενεργοποίηση αυτή γίνεται μία μόνο φορά, και ξεχωριστά για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειάς σας.

Έκδοση συνταγής από τον ιατρό

Η επόμενη συνταγή φαρμάκων που θα σας συνταγογραφήσει ο γιατρός σας ή το επόμενο παραπεμπτικό εξετάσεων, θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά με μήνυμα στο κινητό σας τηλέφωνο και δεν θα σας δοθεί έντυπο της συνταγής ή του παραπεμπτικού εξετάσεων.

Εκτέλεση συνταγής στο φαρμακείο ή του παραπεμπτικού εξετάσεων στο διαγνωστικό ιατρείο

Κατά την επίσκεψη σας στο φαρμακείο ή στο διαγνωστικό ιατρείο επιδεικνύετε τα ηλεκτρονικά στοιχεία της συνταγής ή του παραπεμπτικού εξετάσεων στον φαρμακοποιό ή στο διαγνωστικό ιατρείο αντίστοιχα ώστε να εκτελέσει τη συνταγή ή να το παραπεμπτικό εξετάσεων.

Τι χρειάζεται για να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση

Η εγγραφή στην Άυλη Συνταγογράφηση είναι δωρεάν και απαιτεί λίγα λεπτά. Αρκεί να την ενεργοποιήσετε μια φορά και δε χρειάζεται να ασχοληθείτε ξανά με αυτή.

Δε χρειάζεται, δηλαδή, να κάνετε την παρακάτω διαδικασία κάθε φορά που χρειάζεστε συνταγογράφηση.

Εσείς απλά ενεργοποιείτε την άυλη συνταγογράφηση δίνοντας αριθμό κινητού τηλεφώνου ή/και email, και από εκεί και πέρα δέχεστε μελλοντικά όλες τις συνταγογραφήσεις φαρμάκων και παραπεμπτικά εξετάσεων σας.

Σημείωση: Δε χρειάζεται να έχετε έξυπνο κινητό τηλέφωνο για να δέχεστε τα SMS. Είναι συμβατά όλα τα κινητά τηλέφωνα που δέχονται sms.

 

Πώς να ενεργοποιήσετε την άυλη συνταγογράφηση μέσω Gov.gr – Οδηγός Βήμα-Βήμα

 

Η παρακάτω διαδικασία λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο σε υπολογιστές, κινητές συσκευές (smartphones), και tablets.

   1. Πατήστε τον σύνδεσμο για να μεταβείτε στο Gov.grΆυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμαΠατήστε­­­ το κουμπί «Είσοδος στην Υπηρεσία»
   2. Στην επόμενη σελίδα που θα μεταφερθείτε κάντε κλικ στην επιλογή «Είσοδος στην υπηρεσία» για να εισέλθετε με τους κωδικούς taxisnet. Θα χρειαστείτε επίσης τον ΑΜΚΑ σας, αν δεν τον γνωρίζετε βρείτε τον ΑΜΚΑ σας μέσω Ίντερνετ – Online αναζήτηση ΑΜΚΑΆυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμα
   3. Στη συνέχεια εισάγετε τους κωδικούς TaxisNet. Στα πεδία «Username» και «Password» εισάγετε αντίστοιχα το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης και επιλέξτε «Είσοδος».Ενεργοποίηση Άυλης Συνταγογράφησης
   4. Στη συνέχεια, επιλέξτε «Εξουσιοδότηση». Θα μεταφερθείτε στην οθόνη όπου θα χρειαστεί να εισάγετε τον ΑΜΚΑ σας.Ενεργοποίηση Άυλης Συνταγογράφησης
   5. Στο πεδίο «Α.Μ.Κ.Α.» πληκτρολογήστε τον ΑΜΚΑ σας και πατήστε το κουμπί «Είσοδος».Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμα
    Εάν δεν γνωρίζετε τον ΑΜΚΑ σας, βρείτε τον στον οδηγό εύρεσης του ΑΜΚΑ.
   6. Στην επόμενη σελίδα, ελέγξτε τα προσωπικά στοιχεία σας που εμφανίζονται και αν είναι σωστά πατήστε «Επιβεβαίωση».Ενεργοποίηση Άυλης Συνταγογράφησης
   7. Επιλέξτε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια, θα πρέπει να συμπληρώσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου ή/και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), ανάλογα με τον τρόπο που επιθυμείτε να λαμβάνετε τα στοιχεία των συνταγών που εκδίδονται. Εάν συμπληρώσετε και τα δύο, τότε η αποστολή των στοιχείων της συνταγής γίνεται μέσω sms και email.* Στο sms θα λάβετε το barcode της συνταγής, την ημερομηνία έναρξης και ημερομηνία λήξης ισχύος της συνταγής.* Στο email θα λάβετε το σύνολο της πληροφορίας της συνταγής (barcode της συνταγής, την ημερομηνία και ώρα καταχώρησής της, τη διάρκεια ισχύος της συνταγής, τις διαγνώσεις και τα φάρμακα).Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμα
   8. Εισάγετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου και πατήστε το κουμπί «Επιβεβαίωση» δίπλα από τον αριθμό του κινητού σας.Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό που θα σας σταλεί με sms  από το «IDIKA» με έναν 4ψήφιο κωδικό, τον οποίο πρέπει να πληκτρολογήστε στο πεδίο «PIN κινητού» στο πλαίσιο που έχει εμφανιστεί στην οθόνη σας, για την επιβεβαίωση του αριθμού κινητού τηλεφώνου σας.Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμαΑφού βάλετε τον 4ψήφιο κωδικό κάντε κλικ στην επιλογή «ΟΚ».Αν έχετε εισαγάγει επιτυχώς το PIN κινητού, θα εμφανιστεί το μήνυμα «Η επιβεβαίωση ήταν επιτυχής» για λίγα δευτερόλεπτα.energopoiisi aylh sintagografisi pin email okΣημείωση: Στην περίπτωση λανθασμένης εισαγωγής PIN εμφανίζεται σχετικό μήνυμα για λανθασμένο PIN, επιλέγετε «ΟΚ» για να κλείσει το παράθυρο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία επιβεβαίωσης.
   9. Στη συνέχεια εισάγετε το email σας στο διπλανό πεδίο και πατήστε το κουμπί «Επιβεβαίωση» δίπλα από το πεδίο του email σας.Θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο όπου θα πρέπει να εισάγετε τον κωδικό που θα σας σταλεί με email στον λογαριασμό email που δηλώσατε για την επιβεβαίωση του.Θα λάβετε email από τη διεύθυνση «[email protected]» με τίτλο «Κωδικός Επιβεβαίωσης Ηλεκτρονικής Διεύθυνσης», το οποίο θα περιέχει έναν 4ψήφιο κωδικό. Πληκτρολογήστε τον κωδικό αυτόν στο πεδίο «PIN e-mail» στο πλαίσιο που έχει εμφανιστεί στην οθόνη σας.Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμα

    Εισάγετε το PIN email στο παράθυρο και επιλέξτε «ΟΚ» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

    Αν όλα πήγαν καλά, θα εμφανιστεί το μήνυμα «Η επιβεβαίωση ήταν επιτυχής» για λίγα δευτερόλεπτα.

    Αποθήκευση Στοιχείων Επικοινωνίας

    Έχετε ολοκληρώσει τη διαδικασία επιβεβαίωσης των στοιχείων επικοινωνίας και προχωράτε στην «Αποθήκευση Αλλαγών».

   10. Τέλος, πατήστε την επιλογή «Υποβολή».Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμαΕμφανίζεται το μήνυμα «Η ενεργοποίηση της Άυλης Συνταγογράφησης ήταν επιτυχής».Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμαΣημείωση: Στην περίπτωση που έχετε επιλέξει «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση», αλλά δεν έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον ένα από τα δύο πεδία επικοινωνίας, τότε με το πάτημα του κουμπιού «Αποθήκευση Αλλαγών», εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα σφάλματος:

    Άυλη Συνταγογράφηση - Οδηγός Βήμα βήμα

Έχετε ενεργοποιήσει την Άυλη Συνταγογράφηση.
Πλέον θα λαμβάνετε τα παραπεμπτικά διαγνωστικών εξετάσεων και τις συνταγές φαρμάκων από τον ιατρό σας με γραπτό μήνυμα SMS στο τηλέφωνο σας και στο email σας.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.