¨Πρώτη μέρα στο σχολείο¨ Καραθάνος Δημήτρης

¨Πρώτη μέρα στο σχολείο¨
Ένα πολύτιμο οδηγό για γονείς, γιατί η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή.

Ο Καραθάνος Δημήτρης είναι Σχολικός Σύμβουλος-Ψυχολόγος, η ανάγκη του για υποστήριξη των παιδιών στη μετάβασή τους από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη τον οδήγησε στο να ενημερώνει τους γονείς κάθε Ιούνιο αλλά και κάθε Σεπτέμβριο για τη σχολική ετοιμότητα. Σήμερα, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μας παρουσιάσει το νέο του βιβλίο το «Πρώτη μέρα στο σχολείο» ένα πολύτιμο οδηγό για γονείς, γιατί η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Προετοιμασία του παιδιού για μια επιτυχημένη κι ευτυχισμένη σχολική ζωή.
Η είσοδος του παιδιού στο σχολείο αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή στη ζωή. Οι φόβοι, οι αγωνίες, οι ελπίδες και οι προσδοκίες αποτελούν συναισθήματα που κατακλύζουν το παιδί λίγο πριν ξεκινήσει το σχολικό έτος. Η συναισθηματική αυτή αναστάτωση εκφράζεται μέσα από τα λόγια και τις πράξεις του παιδιού καθιστώντας τους γονείς, πολλές φορές, ανήμπορους θεατές να αντιδράσουν με τον πιο κατάλληλο τρόπο.
Την έλλειψη γνώσεων των γονέων, σχετικά με τη μετάβαση του παιδιού από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο, αλλά και από τη μια τάξη στην άλλη, έρχεται να καλύψει αυτό το βιβλίο, ως ένας «πολύτιμος οδηγός» για την υποστήριξη του γονιού αλλά και για τη διαχείριση της σχολικής ζωής. Απαντά σε ερωτήματα όπως:
  • Πώς θα προετοιμάσω το παιδί μου για τη σχολική ζωή;
  • Πώς θα αγαπήσει το σχολείο;
  • Με ποιον τρόπο μπορώ να επικοινωνήσω καλύτερα με τους δασκάλους του παιδιού μου;
Γίνεται λοιπόν μια ενημέρωση, για όλες τις πτυχές της σχολικής ζωής με απλά παραδείγματα τοποθετώντας στη φαρέτρα του γονιού όπλα για την αντιμετώπιση όλων των καταστάσεων.
Η προετοιμασία των γονιών αποτελεί κλειδί στην επιτυχία του παιδιού τόσο στο σχολείο όσο και στη ζωή.
Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο εδώ.

 

 

Ο Δημήτρης Καραθάνος είναι Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Σπούδασε ¨Ψυχολογία¨ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ¨Δημόσια Διοίκηση¨ στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ¨Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης¨ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Μεταπτυχιακός Τίτλος).

Ασχολείται με την Επιστημονική & Παιδαγωγική Καθοδήγηση των εκπαιδευτικών. Υποστηρίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές οργανώνοντας και συντονίζοντας ημερίδες, επιμορφώσεις και δράσεις εφαρμόζοντας καλές πρακτικές στην τάξη και ευρύτερα στο σχολικό χώρο. Παράλληλα, κάθε σχολική χρονιά, διοργανώνει συναντήσεις και επιμορφώσεις με ομάδα στόχο τους γονείς ενημερώνοντάς τους για σημαντικά θέματα που αφορούν τους ίδιους, την οικογένειά τους, αλλά και τη σχέση τους με το σχολείο (Σχολές Γονέων). Η προσπάθεια αυτή σήμερα συνεχίζεται και μέσα από την ιστοσελίδα www.psychologosmou.gr . Συνεργάζεται με σχολεία και φορείς ως εισηγητής σεμιναρίων. Προσφέρει συμβουλευτική σε εκπαιδευτικά θέματα (coaching) σε γονείς και εκπαιδευτικούς. Ήταν Υπεύθυνος της Σχολής Γονέων του ΙΔΕΚΕ  από το 2004 έως το 2007. Ήταν επιμορφωτής στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και έχει διδάξει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά σεμινάρια, επιμορφώσεις, ημερίδες και συνέδρια ως εισηγητής. Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.