Τα πιο μοσχομυριστά τσουρέκια ετοίμασε για σας η Σεφ @Νικόλ Μαρίνου… Φτιάξτε τα και θα με θυμηθείτε…

pasxalina tsoyrekia

Υλικά για 2 μεγάλα τσουρέκια:

  • 650 γρ. αλεύρι για τσουρέκια ή σκληρό 200 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 125 γρ. αυγά (3 περίπου)
  • 125 γρ. παγωμένο βούτυρο αγελαδινό σε κυβάκια
  • 262 γρ. γάλα αγελαδινό φρέσκο
  • 30 γρ.νωπή μαγιά
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 8 γρ. μαχλέπι
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ.σούπας κονιάκ

 

Για την επικάλυψη:

  • 2 κρόκους αυγών
  • 1 κουτ.σούπας γάλα
  • Φιλέ αμυγδάλου

 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το γάλα στους 37 με 40 βαθμούς ή να είναι χλιαρό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά ανακατεύοντας καλά.

Αφήνουμε 10 λεπτά περίπου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το μείγμα γάλα-μαγιά, τη ζάχαρη, τα αβγά ,τη μαστίχα,το μαχλέπι,τη βανιλίνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ και χτυπάμε με τον γάντζο του μίξερ για 10 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο ένα ένα κομματάκι πάντα παγωμένο ενώ χτυπάμε παράλληλα με τον γάντζο του μίξερ μέχρι να τελειώσει όλο το βούτυρο.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε 10 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη γύρω από τον γάντζο.

Βουτυρώνουμε καλά ένα βαθύ μπολ και βάζουμε μέσα τη ζύμη καλύπτοντας με διαφανή μεμβράνη.

Αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1 ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη σε όγκο.

Στη συνέχεια την βάζουμε στον πάγκο εργασίας και κόβουμε κομμάτια των 250 γραμμαρίων. Κάθε κομμάτι το κάνουμε μπαλίτσα και αφήνουμε στην άκρη.Οταν τελειώσουν όλες οι μπαλίτσες παίρνουμε μια μια μπαλίτσα και πλάθουμε ένα μακρύ και χοντρό  κορδόνι .Παίρνουμε τρία κορδόνια  ζύμης  και πλέκουμε μια κοτσίδα φροντίζοντας το κλείσιμο να γυρίσει προς τα μέσα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα κάθε ένα τσουρέκι μόνο του και καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε  σε ζεστό μέρος να διπλασιάσουν σε όγκο για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε  τον φούρνο στους 150 βαθμούς .

Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο κρόκους αυγών και μια κουτ.σούπας γάλα ανακατεύουμε και περνάμε με ένα πινελάκι απαλά τα τσουρέκια.

Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου.

Ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις.

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και μετά ξεφορμάρουμε από την λαδόκολλα.

Tips:

▪️Το μυστικό για την επιτυχία των τσουρεκιών είναι να χρησιμοποιήσουμε αλεύρι για τσουρέκια.

▪️Το βούτυρο να είναι παγωμένο για να γίνουν τα τσουρέκια με ίνες.

▪️Προσέχουμε να μην είναι καυτό το γάλα και κάψουμε τη μαγιά.

Καλή Επιτυχία!!!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΜαγειρίτσα με μανιτάρια και σπανάκι από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΒάφω Πασχαλινά Αβγά με Σαντιγί και Χρώματα Ζαχαροπλαστικής
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.