Ξεκινάμε την Μεγάλη Εβδομάδα με νηστίσιμες μπάρες με χαλβά, φράουλες και σοκολάτα από την Σεφ @Νικόλ Μαρίνου

mpares

Υλικά:

  • 400 γρ.χαλβάς του μπακάλη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 180 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 50 φρ.φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένο
  • 100 γρ.  φράουλες κομμένες στη μέση

 

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ.  σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • Φιστίκι Αιγίνης χοντροκομμένα

Εκτέλεση:

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα κουβερτούρα  και την λιώνουμε σε μπαίν μαρί και στη συνέχεια προσθέτουμε το ταχίνι – κακάο  για να μαλακώσει και ανακατεύουμε.

Χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και το φιστίκι Αιγίνης.

Μέσα σε ένα βαθύ μπολ θρυμματίζουμε με τα χέρια μας τον χαλβά σε ψιλά κομματάκια και προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το ταχίνι-κακάο,τους ξηρούς καρπούς και τις φράουλες κομμένες στη μέση χωρίς τα κοτσανάκια.

Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να βραχούν καλά τα υλικά.

Καλύπτουμε ένα ταψάκι 20×20 εκ. με λαδόκολλα τον πάτο και τα τοιχώματα  και ρίχνουμε το μείγμα από τις μπάρες και πατάμε με τις παλάμες μας να πάει παντού φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.

Βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει το μείγμα.

Στη συνέχεια λιώνουμε σε μπαίν μαρί  200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 75% λιπαρά με 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο και ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα επάνω απο το μείγμα  με τις μπάρες και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης και βάζουμε στο ψυγείο για 1ώρα.

Για να κόψουμε τις μπάρες βγάζουμε το μείγμα μαζί με την λαδόκολλα και το ακουμπάμε σε ξύλινη επιφάνεια αφήνουμε 10 -15 λεπτά να μαλακώσει η σοκολάτα και κόβουμε με ένα μεγάλο μαχαίρι κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε.

Οι μπάρες διατηρούνται στο ψυγείο τυλιγμένες μια μια με διαφανή μεμβράνη.

Καλή επιτυχία!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΗ αξία του παραμυθιού στην ζωή των παιδιών
Επόμενο άρθροΜαγειρίτσα με μανιτάρια και σπανάκι από την Σεφ Νικόλ Μαρίνου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.