Φθινοπωρινή τάρτα με σύκα και αχλάδια

Υλικά για τη βάση:

  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 200 γρ. βούτυρο Αγελάδος παγωμένο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 1κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ

Υλικά για το “κουλί” σύκου:

  • 300 γρ .σύκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 50 ml νερό
  • Για την επικάλυψη:
  • Φρέσκα σύκα και αχλάδια

Εκτέλεση :

Για τη βάση:

Κόβουμε το  παγωμένο βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ.

 Τα χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο  να σφίξει για 30 λεπτά αφού πρώτα τη διπλώσουμε σε διαφανή μεμβράνη.

Στο μεταξύ σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το “κουλί” σύκου να βράσουν για δέκα λεπτά.

 Στη συνέχεια πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να μοιάζει σαν πολτός.

Αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° βαθμούς.

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε με ένα πλάστη το φύλλο της βάσης και την τοποθετούμε σε ταρτιέρα 26 cm αφού πρώτα την περάσουμε με βούτυρο και αλεύρι (τινάζουμε το περιττό αλεύρι).

Στη συνέχεια καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το “κουλί” σύκου.

Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα τα κόβουμε στη μέση και τα τοποθετούμε γύρω-γύρω από την τάρτα.

Κόβουμε λεπτές φετούλες από αχλάδι αφού το καθαρίσουμε πρώτα και γεμίζουμε το κέντρο της τάρτας.

Ψήνουμε για μια ώρα περίπου.

Καλή επιτυχία !!

Για περισσότερες συνταγές της Νικόλ πατήστε εδώ.

 

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.