Σουφλέ με ρόδι και raspberries από τον Σεφ Κυριάκο Μελά

Ένα πεντανόστιμο σουφλέ που σίγουρα θα τρελάνει μικρούς και μεγάλους!!!

Σουφλέ με ρόδι και raspberries
Σουφλέ με ρόδι και raspberries από τον σεφ Κυριάκο Μελά

Υλικά:

  • 500γρ κόκκινα φρούτα εποχής (ρόδι & κόκκινα βατόμουρα ή ένα απ’τα δύο)
  • 50 γρ παντζάρι καθορισμένο
  • 2-3 σταγόνες χυμό λεμόνι
  • 50 γρ μαύρη  ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας  κορν φλαουρ
  • 100γρ λευκή σοκολάτα
  • 150γρ μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη
  • προαιρετικά 1-2 σταγόνες εκχύλισμα κόκκινων φρούτων)

για την μαρέγκα

  • 5 ασπράδια αυγών
  • 30 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 κουτάλι του γλυκού  αλάτι

 

Εκτέλεση:

Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το  ρόδι, τα κόκκινα βατόμουρα και το παντζάρι.

Σουρώστε καλά τον πολτό, με ένα σουρωτήρι ,ώστε να διαχωριστούν  τα σποράκια.

Ζεστάνετε σε ένα τηγάνι τον  χυμό προσθέτοντας την λευκή σοκολάτα, την  ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.

Αναμείξτε το κορν φλάουρ με 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και ρίξτε το στο μείγμα με τον χυμό των φρούτων, ανακατεύοντας συνεχώς  μέχρι να  πήξει το μείγμα,και αφήστε το να  κρυώσει.

Προσθέστε στον κάδο του μίξερ  τα ασπράδια, τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και το αλάτι και χτυπήστε τα καλά ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής μαρέγκα.

Ενσωματώστε στην μαρέγκα με απαλές κινήσεις το μείγμα από τα κόκκινα φρούτα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σε ατομικά φορμάκια που τα έχετε σεμιζάρει(ελαιόλαδο-αλεύρι) ,γεμίστε  με το  μείγμα μέχρι την μέση ,προσθέστε λίγα κομματάκια μαύρη σοκολάτα  και γεμίστε το υπόλοιπο με το μείγμα μέχρι πάνω.

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 οC για 10’.

Σερβίρετε ζεστό.

Μια συνταγή του Κυριάκου Μελά

Για περισσότερες συνταγές επισκευθείτε την σελίδα του Σεφ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.