Σιμιγδαλένιος Χαλβάς Με Σοκολάτα Νηστίσιμος

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με σοκολάτα, νηστίσιμος. Αν σας αρέσει η σοκολάτα δεν έχετε παρά να τον δοκιμάσετε!!! Η γεύση θα σας αφήσει άφωνους!!!

Υλικά

2 κούπες του τσαγιού Σιμιγδάλι Χονδρό

1 κούπα του τσαγιού λάδι

λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

1 σοκολάτα κουβερτούρα

Προαιρετικά αμύγδαλα, καρύδια, κουκουνάρι, σταφίδες

Σιρόπι

2 ½  κούπες του τσαγιού ζάχαρη

3 ½ κούπες του τσαγιού νερό

½ κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κ.γλ. κανέλα

1 φέτα πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την κανέλα και την φέτα πορτοκαλιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10΄.

Αφού βράσει το σιρόπι, το βγάζουμε από το μάτι για να κρυώσει λίγο.

Σε άλλη κατσαρόλα (κατά προτίμηση ψηλή) βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί,

ρίχνουμε τις 2 κούπες σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρώμα χρυσαφί (το χρώμα το καθορίζουμε εμείς).

Μετά ρίχνουμε το σιρόπι μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να βάλουμε τα καρύδια ή τα κουκουνάρια ή ότι άλλο θέλουμε. Μέχρι εδώ είναι η κλασσική συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά.

Σε μία φόρμα για χαλβά βάζουμε έως την μέση το μείγμα.

Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα ή για 2΄σε φούρνο μικροκυμάτων.

Ρίχνουμε την σοκολάτα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο μείγμα χαλβά και ανακατεύουμε.

Βάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στην φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν κρυώσει αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλή Επιτυχία!!!

Tips: αν θέλετε ο χαλβάς να μην είναι πολύ μαλακός κρατήστε λίγο από το λάδι. Δοκιμάστε να βάλετε και γλυκό του κουταλιού βύσσινο στο μείγμα με την σοκολάτα, η γεύση θα σας ενθουσιάσει!!!

 

Mama’Sou

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.