Τελευταία συνταγή για το φετινό καλοκαίρι από την Νικόλ και δεν είναι άλλη από παγωτό!!!

Όλοι λατρεύουμε τα παγωτά και ειδικά τώρα το καλοακαίρι δεν σταματάμε να τρώμε και να μετράμε το πόσα παγωτά φάγαμε. Τι καλύτερο όμως το παγωτό να είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Δείτε και φτιάξτε την καταπληκτική συνταγή για παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά!

Παγωτό καρύδα με σάλτσα ανανά

🥥Για το παγωτό καρύδα

Υλικά:

  • 250 γρ.κρέμα γάλακτος 35%λιπαρά
  • 400 ml κρέμα καρύδας στο μεταλλικό κουτί
  • 4 κουτ.σούπας μέλι
  • 2 κουτ.σούπας καρύδα τριμμένη

🥥Εκτέλεση:

Τοποθετούμε από την προηγούμενη ημέρα την κρέμα καρύδας στο ψυγείο για να είναι καλά παγωμένη μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Όταν πρόκειται να φτιάξουμε το παγωτό βάζουμε την κρέμα καρύδας στην κατάψυξη μόνο για μια ώρα .

Χτυπάμε την παγωμένη  κρέμα γάλακτος με το σύρμα  ελαφρά να μοιάζει σαν πηχτό γιαούρτι.

Στη συνέχεια ανοίγουμε την κονσέρβα της καρύδας και αδειάζουμε το περιεχόμενο  χωρίς το γάλα της καρύδας (αυτο το κρατάμε για κοκτέιλ)μέσα στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε να αφρατέψει .

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που κάνα με σαντιγί, το μέλι και την τριμμένη καρύδα και χτυπάμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη να εφάπτεται πάνω στην επιφάνεια του παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.

Το βγάζουμε κάθε μία ώρα και το χτυπάμε με μίξερ χειρός για να μην κάνει κρυσταλλάκια .

Αυτό το κάνουμε 2 -3 φορές περίπου.

Διατηρείται στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε αφήνουμε λίγο να μαλακώσει και ρίχνουμε από πάνω σάλτσα ανανά.

 

🍍Σάλτσα ανανά

Υλικά:

  • 350 γρ.ανανά από κονσέρβα ψιλοκομμένο
  • 60 γρ.χυμό ανανά
  • 2 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
  • 30 γρ.ρούμι ή κονιάκ
  • Λίγα φύλλα δυόσμου

 

🍍Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου ένα τέταρτο από την ώρα  που ξεκίνα ο  βρασμός.

Στη συνέχεια αφαιρούμε τα φύλλα δυόσμου και πολτοποιούμε στον πολυκόφτη .Σουρώνουμε σε σινουά (ψιλό σουρωτήρι) για να πάρουμε μια βελούδινη κρέμα.

Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!💙

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΣυνταγή για Μελιτζάνες γεμιστές με κιμά και μανιτάρια από την Νικόλ Μαρίνου
Επόμενο άρθροΤι μπορείτε να κάνετε για να ενθαρρύνετε τη χρήση χειρονομιών ως μέσω έκφρασης στα παιδιά.
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.