Η Νικόλ γι΄αυτή την εβδομάδα μας φτιάχνει σπιτικό παγωτό  φράουλα και μας φτιάχνει την διάθεση!

Η συνταγή που μας ετοίμασε, αν αφαιρέσετε τις φράουλες, είναι η βασική συνταγή για παγωτό!

Τα παιδιά σίγουρα θα ξετρελαθούν με το παγωτό, που θα είναι φτιαγμένο από τα χεράκια σας! Πάρτε χαρτί και μολύβι και σημειώστε την συνταγή!

Παγωτό Φράουλα με σιρόπι φράουλα και πετιμέζι

Υλικά:

  • 1 κουτί φυτική σαντιγί (Ερμόλ)
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 250 γρ.τυρί κρέμα Philadelphia
  • 2 κουτ.σούπας κονιάκ
  • 500 γρ. ώριμες φράουλες πολτοποιημένες στο μούλτι

 

Για το σιρόπι φράουλας με πετιμέζι:

  • 400 γρ.φράουλες κομμένες σε μικρά καρέ
  • 20 γρ.λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 30 ml νερό
  • 3- 4 κουτ.σούπας πετιμέζι
  • 1 τεμ.αστεροειδή γλυκάνισο

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε στη φωτιά  ένα κατσαρολάκι  και ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά.  Στη συνέχεια προσθέτουμε τις φράουλες και τον αστεροειδή γλυκάνισο. Συνεχίζουμε τον βρασμό για 15 λεπτά τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το πετιμέζι ανακατεύουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Αν ειναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νεράκι.

Ρίχνουμε το σιρόπι της φράουλας σε γυάλινο  μπολ και αφαιρούμε  τον αστεροειδή γλυκάνισο αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την φυτική κρέμα (Ερμόλ) να αφρατέψει πολύ καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα σιγά σιγά ενώ χτυπάμε με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το τυρί κρέμα  και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Στο τέλος ρίχνουμε τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Τοποθετούμε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος για παγωτό και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού. Το βάζουμε στον καταψύκτη.

Κάθε 1- 1/2 ώρες το βγάζουμε από τον καταψύκτη και το χτυπάμε με μίξερ χειρός. Αυτή η διαδικασία γίνεται 4-5  φορές για να γίνει αφράτο το παγωτό .

Μετά από 8 ώρες την κατάψυξη είναι έτοιμο.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε αφήνουμε για λίγο να μαλακώσει.

Σερβίρουμε με σιρόπι φράουλας και ψιλοκομμένες φράουλες!

 

 

🍓Tips:Όλα τα υλικά για το παγωτό πρέπει να είναι καλά παγωμένα στη συντήρηση του ψυγείου τουλάχιστον 8 ώρες.

🍓Με την ίδια διαδικασία μπορούμε να κάνουμε παγωτό βανίλια αν αφαιρέσουμε τον πολτό φράουλας από το παγωτό.

🍓Μπορούμε να επιλέξουμε αντί για φράουλες, 300 γρ.κεράσια,  3 μεγάλα ροδάκινα ή  6 μεγάλα βερίκοκα όλα τα φρούτα πρέπει να είναι πολύ ώριμα .

🍓Αν θέλετε παγωτό σοκολάτα μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα 4 με 5 κουτ.σούπας πραλίνα.

Καλή επιτυχία!

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.