Η Νικόλ για να μας γλυκάνει αυτή την εβδομάδα μας φτιάχνει μπουγάτσα! Φτιάξτε την συνταγή και συνοδέψτε το πρωινό σας ή τον απογευματινό καφέ σας!

Υλικά:

  • Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1- 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
  • 200 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 60 γρ.βουτύρο αγελαδινό
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Αγελαδινό βούτυρο για τα φύλλα
  • Για την επικάλυψη:
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε το φύλλο κρούστας στη συντήρηση απο την προηγούμενη ημέρα για να ξεπαγώσει.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών και αφήνουμε στην άκρη.

Μέσα σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη,το ψιλό σιμιγδάλι, τις βανίλιες και το αλάτι.

Τοποθετούμε  την κατσαρόλα στη φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία ανακατεύοντας συνέχεια με έναν αυγοδάρτη μέχρι η κρέμα να δέσει και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες στην επιφάνεια. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας πολύ γρήγορα με τον αυγοδάρτη για να μη κόψουν τα αυγά. Προσθέτουμε το αγελαδινό βούτυρο  και ανακατεύουμε να λιώσει και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ .

Καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη φροντίζοντας η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει κρούστα.

Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Λιώνουμε βούτυρο για τα φύλλα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Ανοίγουμε στη συνέχεια τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε τρία μακρόστενα φύλλα ίδιου μήκους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς .

Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε ένα μακρόστενο φύλλο αλείφουμε την επιφάνεια με λιωμένο βούτυρο με ένα πινελάκι και βάζουμε από πάνω άλλο ένα και το αλείφουμε κι αυτό με βούτυρο.

Στη συνέχεια βάζουμε τέσσερις με πέντε γεμάτες κουταλιές της σούπας κρέμα στην κάτω μεριά των φύλλων (αφήνουμε 3 δάχτυλα κενό στο κάτω μέρος )απλώνοντας με το κουτάλι και σχηματίζοντας ένα τετράγωνο με την κρέμα. Αφήνουμε δεξιά και αριστερά στα φύλλα κενό 2 δάχτυλα  χωρίς κρέμα και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα και διπλώνουμε σε τετράγωνο μαντηλάκι .

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με την ένωση προς τα κάτω για να μην ανοίξει η μπουγάτσα στο ψήσιμο.

Συνεχίζουμε με το επόμενο χωρίς να κολλήσουμε τις μπουγάτσες μεταξύ τους.

Ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά μέχρι να ροδισουν.

Όταν γίνουν οι μπουγάτσες χλιαρές πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή επιτυχία!

@Νικόλ Μαρίνου

 

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.