Η Σεφ @Νικόλ Μαρίνου για να μας γλυκάνει φτιάχνει την ωραιότερη Μους Γιαουρτιού με Αχλάδια σε σιρόπι και μας φτιάχνει την διάθεση! Πάρτε μολύβι και χαρτί …

Αχλαδιου

Υλικά για τη μους γιαουρτιού:

  • 400 γρ.γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά.
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 70 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ.γλ.υγρή βανίλια

Για τα αχλάδια:

  • 4 αχλάδια κρυστάλλια
  • 1 κουτ.γλ. υγρή βανίλια
  • 350 ml κόκκινο γλυκό κρασί
  • 50 ml πετιμέζι
  • 150 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • Φλούδα από 1 πορτοκάλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κουτ.σούπας κόρν φλάουρ

Εκτέλεση για την μους:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την μους μέσα σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη αφού πρώτα κοσκινίσουμε την ζάχαρη άχνη .Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα την χρειαστούμε.

 

Για τα αχλάδια:

Ξεφλουδίζουμε τα αχλάδια χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι και τα κόβουμε στη μέση  βγάζοντας τα σπόρια με ένα κουταλάκι .

Σε βαθιά κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους ρίχνουμε το κρασί, τη φλούδα πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το πετιμέζι, το ξυλάκι κανέλας και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε τον βρασμό για άλλα 10 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βγάζουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για άλλα 4 με 5 λεπτά.

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το κόρν φλάουρ με μια κουταλιά της σούπας νερό από τη βρύση και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το κόρν φλάουρ μέσα στο σιρόπι βράζουμε για 2 με 3 λεπτά ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ποτήρια  με ψηλό λαιμό  ρίχνουμε μους γιαουρτιού από πάνω σιρόπι, συνεχίζουμε με μους γιαουρτιού άλλη μια στρώση με σιρόπι και στολίζουμε με το μισό αχλάδι κάθε ποτηράκι.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.