Η @Νικολ Μαρίνου μας έφτιαξε μια σουπερ υπέροχη συνταγή για Μιλφέιγ με φράουλες, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!

milfeig

▪️Υλικά για την πατισερί:

  • 2 πακέτα σφολιατίνες (μπισκότα)
  • 1 λίτρο γάλα αγελαδινό
  • 170 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά
  • 120 γρ. κόρν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 βανιλίνη

 

▪️Κουλί φράουλας:

  • 500 γρ.φράουλες
  • 150 γρ.ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο

▪️Επικάλυψη:

  • 300 γρ.κρέμα γάλακτος με 75% λιπαρά
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • Σαβαγιάρ τριμμένα
  • Φράουλες
  • Ζάχαρη άχνη για την επιφάνεια

 

▪️Εκτέλεση:

Για το κουλί φράουλας:

Πλένουμε  και σκουπίζουμε τις φράουλες αφαιρούμε το κοτσανάκι και τις κόβουμε στη μέση.

Βάζουμε  μέσα σε κατσαρολάκι τις φράουλες με τη ζάχαρη και τον αστεροειδή γλυκάνισο και βράζουμε  για 15 λεπτά από την ώρα του βρασμού.

Μεταφέρουμε σε μπολ και αφήνουμε  στην άκρη να κρυώσει καλά.

Βάζουμε για 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.

 

▪️Για την πατισερί:

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους το γάλα να βράσει και το αποσύρουμε από τη φωτιά λίγο πριν την ώρα του βρασμού.

Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε  τη ζάχαρη,το κορν φλάουρ και τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

Αποσύρουμε το γάλα από τη φωτιά και με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά λίγο γάλα ενώ χτυπάμε με το σύρμα το μείγμα των αυγών με προσοχή. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ζεστό μείγμα του μπολ.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα  στη φωτιά στη μεσαία θερμοκρασία και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν αρχίζει και κοχλάζει αποσύρουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και την βανιλίνη και ανακατεύουμε να λιώσει το βούτυρο.

Αδειάζουμε σε ένα παραλληλόγραμμο πυρέξ και καλύπτουμε την επιφάνεια με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Στη συνέχεια τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Μετά από μια ώρα την χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα να αφρατέψει καλά και μέσα στην κρέμα ρίχνουμε 300 γρ. από το κουλί φράουλας χτυπώντας να ενωθούν τα δυο υλικά.

Σε μια μακρόστενη πιατέλα στρώνουμε τις σφολιατίνες με τη σειρά  καλύπτοντας  την επιφάνεια της πιατέλας.

Ρίχνουμε το 1/3 της κρέμας να πάει παντού και σκορπίζουμε εδώ και εκεί λίγες φράουλες από το κουλί φράουλας που κρατήσαμε.

Συνεχίζουμε αυτή τη διαδικασία κάνοντας άλλες δύο στρώσεις με σφολιατίνες ,κρέμα φράουλας και κουλί φράουλας.

Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει ο κορμός.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη  άχνη σε σαντιγί και καλύπτουμε την επιφάνεια του μιλφέιγ και στολίζουμε με τριμμένο μπισκότο που περίσσεψε, φράουλες και ζάχαρη άχνη.

Διατηρείται στο ψυγείο.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.