Μελομακάρονα από τον Σεφ Κυριάκο Μελά

Μελομακάρονα Κυριάκος Μελάς
Μελομακάρονα Κυριάκος Μελάς

Ο Κυριάκος Μελάς φτιάχνει τα πιο εύκολα και μυρωδάτα Μελομακάρονα που έχετε φάει. Φτιάξτε την συνταγή μαζί με τα παιδιά σας και θα έχετε δημιουργήσει σίγουρα τα καλύτερα Μελομακάρονα που θα γλείφουν όλοι τα δάχτυλά τους!

ΥΛΙΚΑ:

  • 220 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. μέλι
  • 90 γρ. νερό
  • 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.τ.γ κανέλα
  • 1 κ.τ.γ. γαρύφαλλο
  • 1/2 κ.τ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 βανίλια
  • Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι (125γρ.)
  • 520 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κ.τ.γ. baking powder
  • 130 γρ. σιμιγδάλι

Για το σιρόπι

  • 250γρ. νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη μαύρη ή καστανή
  • Χυμό από ένα λεμόνι
  • 250 γρ. μέλι
  • ένα ξύλο κανέλας
  • 3-4 γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ξεκινήστε την συνταγή φτιάχνοντας πρώτα από όλα το σιρόπι

Βράστε το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού ,την κανέλα και τα γαρύφαλλα.

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ! Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Αποσύρετέ το από τη φωτιά και αφού κρυώσει, προσθέστε  το μέλι.

Σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός, ανακατέψτε το αλεύρι , το baking powder και το σιμιγδάλι .

Σε άλλο μπολ διαλύστε την σόδα στον χυμό πορτοκάλι, μέχρι να αφρίσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.

 

Ρίξτε με μιας το μείγμα με το αλεύρι, το baking powder και το σιμιγδάλι,  ανακατεύοντας με το χέρι μέχρι να γίνει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη.

Πλάστε τα μελομακάρονα σε μικρές οβάλ μπαλίτσες(μπουκίτσες).

Πιέστε τα ελαφρώς με το δάχτυλό σας πάνω στην επιφάνεια ενός τρίφτη ή κόσκινου για να τους δώσετε το χαρακτηριστικό τους σχήμα.

Τέλος ψήστε τα μελομακάρονα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, για 15-20 λεπτά στους 175ο C ώσπου να πάρουν ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βγάλτε τα από τον φούρνο και αμέσως ρίξτε τα στο μπολ με το κρύο σιρόπι.

Βυθίστε τα σε αυτό και ανακατέψτε τα με μια τρυπητή κουτάλα για περίπου 1- 1,5 λεπτό. (Δοκιμάστε αν στο κέντρο έχουν αρκετό σιρόπι κόβοντας τα στην μέση με το χέρι!)

Τέλος βγάλτε τα με την τρυπητή κουτάλα από το σιρόπι και στρώστε τα σε μια πιατέλα πασπαλίζοντας με τριμμένο καρύδι.

 

TIP:

Αν θέλετε σιρόπι χωρίς καθόλου ζάχαρη βράστε 250 ml νερό με ένα ξύλο κανέλας και 3-4 γαρύφαλλα αφήστε το να κρυώσει, προσθέστε 750 γρ μέλι και λίγες σταγόνες λεμονιού

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Σεφ Κυριάκο Μελά πατήστε εδώ

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.