Κλείνουμε το γευστικό ταξίδι στην Ιταλία με μια καταπληκτική συνταγή για πανακότα.
Υλικά για την πανακότα
- 400 γρ.κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
- 400 γρ.φρέσκο γάλα πλήρες
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 8 φύλλα ζελατίνα
Υλικά για τα καραμελωμένα σύκα
- 6 αποξηραμένα σύκα
- 100 γρ.καστανή ζάχαρη
- 30 γρ.βούτυρο Αγελάδος
- 30 ml νερό
- 2 τεμ. αστεροειδή γλυκάνισο
Εκτέλεση για την πανακότα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε παγωμένο νερό και βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνας μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έρθουν στο στάδιο του βρασμού.
Προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίξουμε πολύ καλά ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρύο γάλα.
Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε ατομικά φορμάκια.
Όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν καλά.
Για τα καραμελωμένα σύκα
Κόβουμε τα αποξηραμένα σύκα στα τέσσερα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη το βούτυρο και το νερό.
Όταν λιώσουν προσθέτουμε τα αποξηραμένα σύκα και τον αστεροειδή γλυκάνισο.
Ανακατεύουμε απαλά ανά διαστήματα και βράζουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
Όταν έχουν καραμελώσει τα φρούτα τα τοποθετούμε σε γυάλινο μπολ μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Μοντάρισμα
Ξεφορμάρουμε την πανακότα σε πιάτα και από πάνω προσθέτουμε τα καραμελωμένα σύκα με το σιρόπι.
Tips:
🔸️Τα καραμελωμένα φρούτα γίνονται και με άλλα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας μας.
🔸️Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα εποχής.
🔸️Με τα καραμελωμένα φρούτα μπορούμε να συνοδεύσουμε γιαούρτι, παγωτό και οτι άλλο επιθυμούμε.
Καλή Επιτυχία!
➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!
➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα!