Η Καλύτερη Συνταγή Για Μελομακάρονα

Συνταγή για μαλακά μελομακάροναΑν θέλετε να μιλούν όλοι για τα μελομακάρονά σας, αν θέλετε να λιώνουν στο στόμα σας, τα μελομακάρονα της γιαγιάς, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Για μένα, τα καλύτερα μελομακάρονα που έχω φάει ποτέ. Μου τα ζητήσατε και ορίστε η υπέροχη συνταγή! Τα υλικά που θα βρείτε παρακάτω είναι για την μισή δόση, περίπου 70 κομμάτια.

Υλικά:

Για την ζύμη

• 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
• ½ ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
• 1 ποτήρι νερού πορτοκάλι
• Ξύσμα πορτοκαλιού
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 1 ½ ποτήρι του νερού καρυδόψιχα
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
• 1 κιλό αλεύρι (κοσκινισμένο)

Για το σιρόπι

• 750γρ. ζάχαρη
• ½ κιλό μέλι
• 3 ¼ κούπες νερό

Εκτέλεση:

Σιρόπι: βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 8΄. Σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Μελομακάρονα:
Χτυπάμε στο μίξερ ή με το χέρι το λάδι μαζί με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά. Διαλύουμε την σόδα μέσα στο πορτοκάλι και το προσθέτουμε στο μίγμα. Μετά ρίχνουμε το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε την καρυδόψιχα. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, αφού πρώτα το έχουμε κοσκινίσει, και ρίχνουμε μέσα το μπέικιν, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε ελαφρώς. Τέλος ρίχνουμε μέσα τα υγρά και ανακατεύουμε προσεκτικά, όχι ζύμωμα ίσα να γίνουν ένα από πάνω προς τα κάτω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20΄ περίπου. Όταν τα βγάλετε από τον φούρνο βάλτε τα στο σιρόπι και πασπαλίστε με καρυδόψιχα.

Tips: Μην ρίχνετε όλο το αλεύρι, κρατήστε λίγο, μπορεί να μην χρειάζεται όλο, αν δείτε πως η ζύμη είναι αφράτη είναι όλα μια χαρά. Το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο, βγαίνουν πιο αφράτα. Βγάλετε τα από τον φούρνο όταν ροδοκοκκινίσουν, μην τα αφήσετε να πάρουν πολύ χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ, το σιρόπι κρύο – τα μελομακάρονα ζεστά, για να λιώνουν στο στόμα σας. Αν πάλι είστε λάτρεις της σοκολάτας, μετά το σιρόπιασμα πασπαλίστε με λιωμένη κουβερτούρα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.