Η σχολική χρονιά ξεκινά και για να είναι όμορφη και γλυκιά η Νικόλ έφτιαξε Cupcakes σοκολάτας! Δοκιμάστε να τα φτιάξετε στα παιδάκια σας για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο. Νομίζω παρέα με μια κούπα καφέ είναι ότι πρέπει!

Cupcakes σοκολάτας

Δείτε την συνταγή…

Υλικά:

  • 540 γρ.αλεύρι γ.ο.χ
  • 320 γρ.σπορέλαιο
  • 320 γρ.φυσικό χυμό πορτοκαλιού
  • 200 γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1  κουτ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλ. σόδα μαγειρική
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 100 γρ. νιφάδες σοκολάτας  κουβερτούρα 75% λιπαρά
  • 100 γρ. ξανθές σταφίδες
  • 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα σε μικρά κομματάκια
  • 100 γρ.χοντροκομμένα φουντούκια
  • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 30 ml λικέρ πορτοκάλι ή κονιάκ (προαιρετικά)

Για τη γκανάζ:

  • 220 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
  • 90 γρ.ηλιέλαιο
  • 2 κουτ.γλ. μέλι
  • Φουντούκια για το στόλισμα.

Cupcakes σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Μέσα σε ένα βαθύ μεταλλικό μπολ (μπασίνα) βάζουμε το σπορέλαιο,τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα .Ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ιδανικά πάνω από μπεν μαρί για 3 λεπτά περίπου  ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη να λιώσει η ζάχαρη.

Κατεβάζουμε από το μπεν μαρί όταν περάσουν 3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο μπολ το αλεύρι, την κανέλα και τις σταγόνες σοκολάτας ανακατεύουμε με μια μαρίζ πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά.

Τέλος ρίχνουμε τις  ξανθές σταφίδες,τα αποξηραμένα βερίκοκα , τα φουντούκια ,το ξύσμα πορτοκαλιού  και το λικέρ πορτοκαλιού  και ανακατεύουμε με την μαρίζ.

Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας φορμάκια για cupcakes από σιλικόνη και τα γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας περίπου  στα 2/3 όχι μέχρι επάνω γιατί θα φουσκώσουν και θα χυθούν.

Τοποθετούμε σε ταψί τα φορμάκια και βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 30 – 35 λεπτά στις αντιστάσεις.

Όταν είναι έτοιμα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και ξεφορμάρουμε.

 

Για τη γκανάζ:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά για την γκανάζ σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη  μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από το μπεν μαρί αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και καλύπτουμε την επιφάνεια από τα cupcakes και στολίζουμε με χοντροκομμένα φουντούκια.

 

Tips:

▪️Αν δεν έχετε φορμάκια σιλικόνης μπορείτε να βάλετε το μείγμα των cupcakes σε κλασσικό ταψάκι για cupcakes με χαρτάκι μέσα για να μην κολλήσουν.

Νικόλ Μαρίνου

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.