Συνταγή για Citrus Pie από τον σεφ Κυριάκο Μελά

Citrus Pie από τον σεφ Κυριάκο Μελά
Citrus Pie

Ο σεφ μας φτιάχνει  Citrus Pie και μας ξετρελαίνει! Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

 

ΥΛΙΚΑ

 

για την τάρτα

  • 200 γρ. αλεύρι (μισό-μισό λευκό & αλεύρι χαρουπιού)
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 60 γρ.  ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 αυγά

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ! Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

για την κρέμα εσπεριδοειδών

  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού /μανταρινιού & λεμονιού (ιδανικά μισό-μισό)
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 3 κ.τ.σ corn flour(αραιωμένο με 4 κ.τ.σ. νερό

για την μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Ανακατέψτε, το βούτυρο με την ζάχαρη, το αυγό, την βανιλίνη και το αλάτι και τέλος προσθέστε το αλεύρι.

Ζυμώστε καλά και στη συνέχεια ανοίξτε με ένα πλαστή σε λεπτό φύλλο.

Στρώστε το σε στρογγυλή  φόρμα ή φορμάκια τάρτας και κάνετε τρύπες με ένα πιρούνι .

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180c για 10’.

Στο μεταξύ, ζεστάνετε το χυμό εσπεριδοειδών ,με την ζάχαρη προσθέστε, το κορν φλάουρ και ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα .

Χτυπήστε τα ασπράδια με την ζάχαρη, την βανίλια και το αλάτι σε μαρέγκα με ένα σύρμα  ή στο μίξερ και αφού σφίξει προσθέστε και την ζάχαρη  άχνη.

 

Για περισσότερες συνταγές από τον Σεφ Κυριάκο Μελά πατήστε εδώ

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.