Choco-Rolls με Χαρούπι, Μπανάνα και Κυδώνι από τον Σεφ Κυριάκο Μελά

Choco-Rolls  με Χαρούπι, Μπανάνα και Κυδώνι
Choco-Rolls με Χαρούπι, Μπανάνα και Κυδώνι

Με χειροποίητη πραλίνα από χαρούπι …άκρως Θρεπτική! Μια απίστευτη συνταγή Choco-Rolls που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

 

Το χαρούπι είναι πηγή ενέργειας και πλούσιο σε  πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, όπως επίσης συμβάλει στην υγεία με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

 

ΥΛΙΚΑ

για την ζύμη brioche

  • 400 γραμ. αλεύρι ( και 100 γραμ. για το άνοιγμα της ζύμης)
  • 150ml γάλα
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 40 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 2 γραμ. αλάτι

Ή 1 συσκευασία ζύμη σφολιάτα

 

για την πραλίνα χαρουπιού

  • 80 γραμ. φουντούκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο από χαρούπι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 μέτρια μπανάνα
  • 25 γραμ. κουβερτούρα σοκολάτα
  • 80 γραμ. ηλιέλαιο
  • 1/2 κυδώνι ,κομμένο σε κυβάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χρησιμοποιείστε μια έτοιμη ζύμη σφολιάτα ή ετοιμάστε ιδανικά την δική σας  ζύμη  brioche, ανακατεύοντας το αλεύρι με τη ζάχαρη, το γάλα, τη μαγιά, το αλάτι και το αυγό.

Ζυμώστε καλά και τέλος προσθέστε το βούτυρο

(Θα φτιάξετε ένα σφιχτό ζυμάρι που κολλάει ελαφρώς ).

Σκεπάστε και αφήστε να φουσκώσει .

Στη συνέχεια αλέστε  στον πολυκόφτη τα φουντούκια , το κακάο από χαρούπι,  το μέλι, τη μπανάνα, το ηλιέλαιο και την κουβερτούρα. Προσθέστε λίγο νερό (περίπου 1/3 κούπας ή και λίγο ακόμα αν χρειαστεί) ώστε να έχει μια κρεμώδης και μαλακή υφή η πραλίνα.

Βάλτε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το κυδώνι μαζί με τη ζάχαρη και το κάρδαμο, ανακατέψετε και αφήστε να μαλακώσει ελαφρά .

Πλάστε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο- προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι λίγο-λίγο ωσότου έχετε ένα ομοιογενές και εύπλαστο ζυμάρι.

Ανοίξτε  το ζυμάρι σε ένα ή δυο λεπτά φύλλα με ένα πλαστή. Αλείψτε με τη πραλίνα χαρουπιού,πασπαλίστε με το καραμελωμένο κυδώνι και τυλίξτε σε ρολό.

Έπειτα κόψτε σε λεπτές φέτες  και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ψήστε στους 200οC για 20′ περίπου.

 

(Προαιρετικά αφού ψηθούν μπορείτε να ρίξετε από πάνω μέλι και κανέλα! Ταιριάζει πολύ !!)

Καλή Επιτυχία!

Για περισσότερες συνταγές επισκεφθείτε την σελίδα του Σεφ Κυριάκου Μελά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.