Η Σεφ Νικόλ Μαρίνου γι΄αυτή την εβδομάδα μας φτιάχνει ένα σουπερ γευστικό cheesecake με γευσή ανανά!!! Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε την συνταγή!!!

Cheesecake anana

Υλικά για τη βάση:

  • 180 γρ. μπισκότα digestive
  • 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για την κρέμα ανανά:

  • 800 γρ.τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
  • 300 γρ.τυρί ανανά από κονσέρβα
  • 4 κουτ.σούπας  ζάχαρη κρυσταλλική
  • 6 φύλλα ζελατίνες
  • 1 βανιλίνη

 

Για την επικάλυψη:

  • 500 γρ. κονσέρβα ανανά χωρίς το σιρόπι
  • 200 ml νερό
  • 50 γρ. άνθος αραβοσίτου Γιώτης
  • 2 κουτ.σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
  • Φέτες ανανά για το στόλισμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα μπισκότα στον πολυκόφτη να γίνουν σκόνη.

Λιώνουμε το βούτυρο σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία  και το ανακατεύουμε με τη σκόνη των μπισκότων να μοιάζει σαν βρεγμένη άμμος.

Παίρνουμε ένα τσέρκι αποσπώμενης φόρμας 22 εκ. και το τοποθετούμε σε μια στρογγυλή πιατέλα  και ρίχνουμε το μείγμα του μπισκότου να καλύψει τη βάση πιέζοντας με ένα κουτάλι.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 10 λεπτά.

Ρίχνουμε τον ανανά στον πολυκόφτη να γίνει πολτός και στη συνέχεια τη μισή ποσότητα την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι να πάρει 2- βράσεις και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης αφού πρώτα τα στίψουμε καλά και ανακατεύουμε να λιώσει.

Ενώνουμε με την υπόλοιπη ποσότητα του ανανά.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψει και ρίχνουμε τον ανανά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε την κρέμα ανανά στη φόρμα με τα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Στη συνέχεια πολτοποιούμε τον ανανά της επικάλυψης και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το νερό, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα ανανά.

Όταν είναι έτοιμη αδειάζουμε σε ένα μπολ και όταν γίνει χλιαρή την ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στην επιφάνεια του cheesecake και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το γλυκό για ένα βράδυ στο ψυγείο την επόμενη στολίζουμε με φέτες ανανά.

Αφαιρούμε με προσοχή το τσέρκι και σερβίρουμε.

Διατηρείται στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία!!!

 

➡ Ακολουθήστε το mamasou στο Instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για τα Instagram giveaways και ότι άλλο δεν χωράει εδώ!

➡ Και μην ξεχνάτε! 👍Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για όλα τα νέα μας άρθρα αλλά και Διαγωνισμούς, Κληρώσεις και Δώρα! 

Προηγούμενο άρθροΠόσο χρόνο πρέπει να περνούν τα παιδιά μπροστά στην οθόνη – Όρια και κανόνες
Επόμενο άρθροΠερί …λογοθεραπείας ο λόγος – Θεραπεία του λόγου
mama'Sou
Είμαι η Sou μαμά του Νίκου και της Βαλέριας! Αγαπώ τα βιβλία, την μουσική και το φαγητό! Μου αρέσει να γράφω και να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου ως μαμά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.